IICCMER investighează 35 de persoane, supectate de crime în timpul regimului comunist

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilulului Românesc (IICCMER) a deschis o investigație ce privește 35 de persoane cu funcții de conducere în penitenciarele comuniste, suspectate de comiterea unor crime în timpul regimului comunist, arată Institutul într-un comunicat remis DeCe News.

IICCMER a descoperit în urma cercetărilor că mai mulți foști angajați ai Direcției Generale a Penitenciarelor au comis posibile acte ce pot întruni elementele constitutive ale infracțiunilor de omor deosebit de grav sau genocid.

Potrivit instituției, persoanele investigate au vârste cuprinse între 81 și 99 de ani și locuiesc pe teritoriul României. IICCMER precizează că intrat în posesia datelor de identificare, a numelor și adreselor exacte ale persoanelor în cauză.

Cercetările următoare ar putea conduce la alte persoane cu funcții de conducere în aparatul represiv.

"În ultimele luni ne-am concentrat eforturile pentru identificarea torționarilor din sistemul penitenciar comunist. În acest sens, am demarat procedura de investigații pentru 35 de persoane pe numele cărora există indicii că au comis fapte de omor. În săptămânile următoare, ne vom adresa Parchetului cu solicitarea de începere a urmăririi penale" a afirmat Andrei Muraru, Președinte executiv al IICCMER.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel