Greșeală mare cu Ziua Națională a României. De ce ar trebui schimbată data de 1 Decembrie / video

1 Decembrie 2022. Parada din București, stricată de ploaie. Ce nu s-a văzut la TV
1 Decembrie 2022. Parada din București, stricată de ploaie. Ce nu s-a văzut la TV

Parada de Ziua Națională a României a fost un fiasco.

Și nu din punctul de vedere al organizării, ci din cauza vremii. A plouat, a fost frig, iar oamenii au venit în număr mic la parada militară de 1 Decembrie. Și acest lucru nu s-a întâmplat doar astăzi, ci se întâmplă la fel în fiecare an. De ce? Dintr-un motiv simplu și evident: Ziua Națională este mereu iarna și nu putem face, de exemplu, picnic și alte acțiuni festive în mocirlă.

Ziua Națională a României ar trebui să se sărbătorească într-un anotimp mai cald pentru ca oamenii să se bucure, cu adevărat, de acest eveniment, este de părere jurnalistul Val Vâlcu.

În general, dacă este sărbătoare ar trebui să fie o zi de bucurie, o zi frumoasă. Din păcate, România este „aniversată” într-o zi extrem de urâtă.

Ar fi trebuit și România, ca alte țări, să aibă ziua națională vara, primăvara sau la începutul toamnei când chiar poți să faci o serie întreagă de manifestări mult mai interesante.

„Ar trebui să avem astfel de manifestări la începutul lunii mai. Era bine să fie o zi bună în care să putem ieși cu toții în stradă. Nicio țară nu are sărbătoarea națională la vreme de iarnă”, a spus jurnalistul Val Vâlcu la B1 TV, în emisiunea Laurei Chiriac.

O dată mai potrivită ar fi fost undeva la începutul lunii mai pentru Ziua Națională a României.

Parada militară de Ziua Naţională a României, organizată joi în Capitală, s-a încheiat, aproximativ 1.500 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi Autoritatea Vamală Română, la care s-au alăturat militari străini, defilând pe sub Arcul de Triumf.

De asemenea, la paradă au defilat reprezentanţi ai Grupului de Luptă al NATO dislocat în România.

În blocul de onoare au fost prezenţi aproximativ 150 de militari străini, în cadrul unor detaşamente din Belgia, Franţa, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Portugalia, Statele Unite ale Americii şi Ţările de Jos şi militari reprezentând ţările aliate contributoare la structurile NATO de pe teritoriul României.

Avioanele şi elicopterele care urmau să survoleze Piaţa Arcului de Triumf la parada de 1 Decembrie nu au mai putut fi văzute anul acesta de spectatori din cauza condiţiilor meteo nefavorabile.

Ceremonia militară dedicată Zilei Naţionale a României s-a încheiat cu defilarea militarilor Brigăzii 30 Gardă "Mihai Viteazul".

La parada militară din Capitală au asistat preşedintele Klaus Iohannis, premierul Nicolae Ciucă, preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, membri ai Guvernului, şefi de instituţii, reprezentanţi ai corpului diplomatic şi ai cultelor religioase, politicieni, veterani.

Parada a început cu defilarea detaşamentelor reprezentative ale Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului Român de Informaţii, Serviciului de Telecomunicaţii Speciale şi Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor. De asemenea, au dat onorul reprezentanţi ai Grupului de Luptă al NATO dislocat în România.

Comandantul paradei militare a fost generalul-locotenent Corneliu Postu. Specializat în arma Rachete şi Artilerie Antiaeriană, ofiţerul de carieră Corneliu Postu este în prezent director al Statului Major al Apărării. În cei peste 35 de ani de carieră, a îndeplinit diferite funcţii de execuţie şi comandă la nivel tactic, operativ şi strategic, în ţară şi în străinătate. A absolvit numeroase cursuri de carieră şi de perfecţionare şi deţine un master în securitate şi diplomaţie. Este decorat cu Ordinul Naţional "Serviciul Credincios" în grad de Cavaler cu însemn pentru militari şi cu Ordinul Naţional "Virtutea Militară" în grad de cavaler, cu însemn pentru militari.

Blocul de paradă cu detaşamente pe jos a fost condus de generalul-maior Ciprian Marin, comandantul Diviziei 2 Infanterie "Getica". El a participat la exerciţii multinaţionale şi a executat mai multe misiuni în teatrele de operaţii din Irak şi Afganistan.

După Drapelul Statului Major al Apărării, au defilat purtătorii steagurilor de identificare a structurilor participante în teatrele de operaţii din Afganistan, Irak, Kosovo, Bosnia-Herţegovina şi Angola.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel