Gafă: I-au dat mandat de arestare la o oră după ce a fost eliberat

constantin_badescu
constantin_badescu

Omul de afaceri evazionist din Drobeta Turnu Severin, Constantin Bădescu, reținut, joi noaptea, în dosarul de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 12 milioane de euro, a fost eliberat pentru că îi expirase ordonanța de reținere. Acum poliția îl caută din nou, pentru că la o oră după eliberare, tribunalul i-a dat mandat de arestare preventivă.

[caption id="attachment_246444" align="alignleft" width="279"] sursa foto: rtv.net[/caption]

Constantin Bădescu şi alți patru bărbaţi arestaţi preventiv în dosarul de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 12 milioane de euro au fost daţi în urmărire generală şi în consemn la frontieră, potrivit Mediafax, ei fiind de negăsit, după ce judecătorul din cadrul Tribunalului Mehedinți a emis, în noaptea de vineri spre sâmbătă, mandate de arestare pentru 29 de zile.

Potrivit adjunctului şefului Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mehedinţi, comisar şef Alexandru Stoica, mandatele de arestare trebuie puse în aplicare de îndată, astfel încât, în cursul zilei de sâmbătă, poliţiştii au desfăşurat activităţi specifice pentru a-i găsi pe cei cinci, însă aceştia nu au fost găsiţi.

În noapte de joi spre vineri, șapte persoane au fost reținute, pe bază de ordonanță, între care şi omul de afaceri Constantin Bădescu, în dosarul de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 12 milioane de euro.

Judecătorul Tribunalului Mehedinţi a pronunţat sentinţa de arestare pentru 29 de zile pentru cinci persoane în noaptea de vineri spre sâmbătă, după ce mandatele de reţinere emise de procurori expiraseră, astfel încât în sala de judecată au fost prezenţi doar doi dintre inculpaţi, dar care au fost lăsaţi în libertate, unul din Satu Mare şi altul din Drobeta Turnu Severin.

Astfel, mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile au primit omul de afaceri Constantin Bădescu, din Drobeta Turnu Severin, Mihai Florin, zis Murgu şi fiii acestuia, Mihai Stelian şi Mihai Niţă, dar şi un apropiat al acestora din localitatea Strehaia.

Avocaţii celor care au primit mandate de arestare au declarat recurs, care se va judeca în cursul săptămânii viitoare la Curtea de Apel Craiova.

Într-un comunicat de presă transmis, joi, de Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Mehedinţi se arăta că în perioada 2009 - 2012 persoanele vizate de cele 25 de percheziţii desfăşurate joi dimineaţă la locuinţele mai multor persoane din Drobeta Turnu Severin, Strehaia şi Satu Mare şi la sediile societăţilor comerciale deţinute de aceştia, s-au constituit într-un grup infracţional organizat. Gruparea avea ca scop emiterea şi înregistrarea în evidenţa contabilă de facturi fiscale fictive, prin intermediul mai multor firme, sustrăgându-se, astfel, de la plata taxelor şi impozitelor, prejudiciul adus statului fiind de peste 12.000.000 de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel