"În fruntea CSM, urmașii celor care ne-au trimis la moarte"

Foștii deținuți politici se simt mai umiliți ca oricând. Ei acuză, în primul rând, alegerea lui Adrian Bordea în fruntea CSM. "Nu acuzăm copiii comuniștilor", subliniază foștii deținuți, însă se întreabă dacă în toată justiția românească nu a fost găsit un om fără legătură cu fostul aparat represiv. 

Președintele Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici şi Victime ale Dictaturii din România, Octav Bjoza, afirmă că, după căderea regimului comunist,  funcţiile importante au fost ocupate persoane vinovate de trimiterea deținuților politici la moarte. Bjoza mai subliniază că în funcții importante din statul roman au ajuns și urmașii celor vinovați de trimiterea în lagărele comuniste a miilor de deținuți politici.

În comunicatul de presă al AFDPR, citat de expresmagazin.ro, fosții deținuți politici, subliniază: "Detestăm alegerea în fruntea Consiliului Superior al Magistraturii a domnului Adrian Bordea, urmaş al temutului General de Securitate ARON BORDEA".

Fosții deținuți politici: "Ne simțim mai umiliți ca oricând" 

Ei adaugă: "Aceasta explică criza morală în care se zbate România, criză care are ca finalitate sărăcia fără margini în care trăieşte majoritatea populaţiei. Foştii deţinuţi politici şi deportaţi, supravieţuitori ai închisorilor şi lagărelor de exterminare condamnaţi în urmă cu 50-60 de ani, ne simţim în ultimii 4-5 ani mai umiliţi decât oricând". 

"Nu acuzăm copiii comuniștilor"

Fosții deținuți politici țin să sublinieze că "nu acuzăm copiii comuniştilor (securişti, activişti, miliţieni, procurori, judecători) pentru faptele comise de părinţii lor, spre deosebire de modul în care s-au comportat aceştia faţă de noi". Cu toate acestea, se întreabă "dacă dintre miile de magistraţi şi procurori nu s-a găsit nimeni fără să aibă legături cu fostul aparat represiv şi nici cu actuala clasă politică, pentru a-şi păstra totala independenţă în aplicarea actului de justiţie?".

"Nu de alta, dar n-am vrea să contrazicem zicală românească: <<Aşchia nu sare departe de trunchi!>>", este conchis în comunicatul AFDPR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel