Fostul candidat la preşedinţie Ninel Potârcă, reţinut pentru evaziune fiscală

Ninel Potarca
Ninel Potarca

Fostul candidat la alegerile prezidenţiale din 2009 din partea etniei romilor Ninel Potârcă a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, fiind acuzat de evaziune fiscală.

Potrivit reprezentanţilor IPJ Gorj, acesta a fost reţinut în urma unei descinderi în cartierul Meteor din Târgu Jiu, unde Potârcă locuieşte, cu această ocazie fiind efectuate, în cursul zilei de luni, peste 40 de percheziţii, informează Agerpres. Procurorii care au instrumentat cazul susţin că firmele lui Ninel Potârcă ar fi emis facturi fictive, ar fi achiziţionat ilegal autoturisme în leasing şi nu au plătit impozit pe profit timp de mai mulţi ani, prejudiciul ridicându-se la câteva sute de mii de euro. Potârcă ar fi obţinut numai în ultimul an aproximativ 90.000 de lei din returnări ilegale de TVA.

De asemenea, acesta este bănuit că şi-ar fi falimentat în mod voit unele firme în timp ce deschidea altele ca să scape de plata taxelor către stat şi creditori. Alături de Potârcă, a mai fost reţinut şi nepotul său, T.P., de 25 de ani, din Târgu Jiu, fiind acuzat de complicitate la evaziune fiscală.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, Daniel Tică, susţine că prin activitatea infracţională a celor doi s-a constatat că bugetul consolidat al statului a fost prejudiciat cu suma de 590.000 de lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel