Fosta soție a lui Bezos, MacKenzie Scott, a mai donat 2,2 miliarde euro

Foto: Instagram
Foto: Instagram

Fosta soție a lui Jeff Bezos a mai donat 2,2 miliarde euro.

Conform BBC, fosta parteneră a fondatorului Amazon, MacKenzie Scott, a donat încă 2,2 miliarde euro unui număr larg de fundații de caritate. Miliardara a scris într-o postare de pe blogul său că donează sumele de bani celor care „au fost în mod istoric subfinanțați și peste care s-a sărit”. Astfel, aceasta a ales 286 de organizații care lucrează pentru combaterea inegalităților rasiale, dar și fundații de artă și educație.

Scott este una dintre cele mai bogate femei din lume, după ce a divorțat de cel mai bogat om al lumii, fondatorul Amazon Jeff Bezos. Ca parte a înțelegerii de divorț, Scott a ajuns să dețină 4% din acțiunile Amazon, fiindcă l-a ajutat pe Bezos să înceapă compania în 1994. Autoarea a postat despre mai multe donații masive, printre care și 4 milioane euro donați în doar patru luni către fundațiile de caritate conduse de femei, bănci alimentare și colegii pentru cei de culoare.

Fosta soție a lui Jeff Bezos s-a căsătorit cu un profesor de științe ale naturii care preda la școala copiilor lor

Miliardara MacKenzie Scott, fosta soție a lui Jeff Bezos, s-a căsătorit cu un profesor de științe ale naturii de la școala copiilor săi, la doi ani de la divorțul de fondatorul Amazon. Conform BBC, Scott este una dintre cele mai bogate femei ale planetei și a donat mai bine de 3,3 miliarde de euro din averea sa. Noutățile despre căsătoria cu noul său soț, Dan Jewett, au fost dezvăluite pe site-ul filantropic „Giving Pledge”.

„Dan este un bărbat atât de tare, sunt bucuros și entuziasmat pentru amândoi”, a transmis Jeff Bezos, într-un comunicat. 25 de ani au fost căsătoriți foștii soți Bezos, iar MacKenzie a fost esențială în crearea Amazon.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel