Dumbravă, despre revocările lui Danileț și Ghica: 1600 de judecători nu pot fi manipulați politic

Dumbrava
Dumbrava

"Orice, dar numai revanşă politică nu e", subliniază judecătorul Horațius Dumbravă. 1200 de judecători care au cerut revocarea lui Cristi Vasilică Danileț din Consiliul Superior al Magistraturii și 13 curți de apel care au cerut  revocarea Alinei Ghica nu au cum să fie altceva decât o manifestare democratică fără precedent, spune judecătorul CSM, Horațius Dumbravă. 

"Afirm categoric că cei peste 1600 de judecători nu pot fi manipulaţi politic şi desfid pe oricine lansează astfel de aberaţii.", a adăugat judecătorul Dumbravă, potrivit criticatac.ro. El a adăugat că "Judecătorii, inclusiv cei care au votat pentru revocare, nu pot fi minţiţi şi nici manipulaţi. Fie şi numai pentru că sunt o elită profesională a cărei principală obligaţie constituţională este cea a independenţei".

Judecătorul CSM subliniază  "nu am auzit niciun judecător – mă refer la cei care au votat – să se fi plâns de presiuni externe sau interne sistemului de justiţie în legătură cu exercitarea votului". Horațius Dumbravă conchide  "E greu de crezut că o asemenea mare masă de oameni, a căror independenţă e scrisă în ADN-ul lor, să fi fost manipulaţi sau forţaţi într-un asemenea hal să-şi exprime votul, fie în sensul revocării, fie în sensul respingerii solicitării de revocare. E exclus. Dimpotrivă, tocmai astfel de acuzaţii aduse în spaţiul public îmi par a fi manipulări grosolane, fără consistenţă logică şi, mai ales, partizane.".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel