Dulceață din coji de pepene verde. Rețeta-vedetă a sezonului

Sursa foto: Facebook Bubu Cuisine
Sursa foto: Facebook Bubu Cuisine

Dulceață din coji de pepene verde? Sigur că da! Dacă nu ai încercat-o până acum, ar fi cazul. Iată cum se prepară...

Ingrediente

- 1 kg de coji de pepene verde

- 800 g de zahăr

- jumătate de lămâie

Altele: apă + ½ linguriță de bicarbonat de sodiu.

Cum se prepară

Spălați bine pepenele verde. Tăiați-l în felii. Separați pulpa și coaja de pe fiecare felie, lăsând un strat subțire de pulpă roșie pe stratul verde. Curățați cojile de pepene de stratul lor superficial, după care tăiați-le în cubulețe. Puneți-le într-o cratiță cu fundul gros.

Acoperiți cojile de pepene cu apă rece. Dizolvați bicarbonatul de sodiu în ea. Apoi fierbeți cojile de pepene timp de 2-3 minute din momentul clocotirii apei. Scoateți cojile de pepene din apă. Puneți-le înapoi în cratiță și presărați zahărul pe suprafața lor. Puneți-le deoparte pentru aproximativ 2 ore, până când zahărul se va dizolva. Străduiți-vă să nu amestecați foarte mult, ca să nu sfărâmați cubulețele de coji de pepene, potrivit retete-usoare.eu.

Încălziți dulceața pe foc mic până va ajunge la punctul de fierbere. Luați-o de pe foc și lăsați-o să se răcească pe parcursul a 8-10 ore sau peste noapte. Adăugați lămâia în dulceață. Nu trebuie să o mărunțiți, deoarece ulterior o veți îndepărta. Fierbeți dulceața timp de 2-3 minute din momentul clocotirii, pe foc mic. Lăsați-o iarăși să se răcească.

Peste 8-10 ore fierbeți-o încă o dată pe parcursul a 2-3 minute. Lăsați-o să se răcească. Aduceți dulceața până la punctul de fierbere și transferați-o cât este fierbinte în borcane sterilizate. Acoperiți-le cu capace sterilizate și închideți-le ermetic. Lăsați conservele obținute să se răcească până la temperatura camerei, după care puneți-le la locul de păstrare.

BONUS: Cum faci dulceață de vișine

Ingrediente 

- 1 kg de vişine proaspete, fără sâmburi
- zeama de la 1lămâie
- 250 ml sirop de agave/miere sau xylitol/ştevie după gust

Cum se prepară

Vişinele ar trebui culese din copac, pentru a vă asigura că aveţi un kilogram de vişine coapte pe jumătate, nestricate. Pentru dulceaţă, ele sunt cele mai bune când sunt coapte la jumătate, pentru a putea să-şi păstreze şi gustul acrişor, care le dau aroma specială, scrie clickpoftabuna.ro.

Vişinele fără sâmburi, spălate şi lăsate la zvântat se pun în robotul de bucătărie, dotat cu lamă în forma literei S şi se zdrobesc cât să nu se facă terci. Apoi, se pun într-un vas vişinele şi se lasă la deshidratat la 40 de grade Celsius, până se scaldă într-un sos gros. Se scot din vas, se amestecă cu zeama de lămâie şi îndulcitorul şi se pun în borcane fără capac până se răceşte, se păstrează la frigider, dar nu mai mult de 10 zile.

O altă variantă mai simplă este să se pună vişinele într-o cratiţă la cuptor la fiert, fără alte ingrediente. Se lasă cel puţin 2 ore la foc minim, timp în care se amestecă din 20 în 20 de minute. La final, se pun zeama de lămâie şi îndulcitorul (nu se pune miere în acest caz) şi se pun în borcane. Borcanele să fie bine spălate, uscate şi fierbinţi şi să se înfileteze imediat după ce se pune dulceaţa. Dulceaţa se lasă la răcit în pături.

Vezi și: Pandișpan cu cireșe. Rețeta foarte simplă de sezon

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel