€ 5.0920
|
$ 4.3641
|
Curs valutar: € 5.0920
|
$ 4.3641
 

Trei rețete prietenoase cu bugetul, dar pline de savoare
Autor: Iulia Horovei

mancare-reteta-retete_30718400 Sursa foto: Freepik
 

Aceste trei preparate sunt prietenoase cu bugetul și te ajută în perioade în care nu ai prea mult de cheltuit.

Dacă ești genul de persoană care preferă o listă de cumpărături scurtă și cât mai puține vase de spălat după ce termini să mănânci, atunci rămâi să citești aceste rețete, potrivit The Independent.

Aceste feluri de mâncare sunt dovada că a mânca bine nu înseamnă automat să cheltui mult. Și da, în această perioadă, probabil că mulți dintre noi vor apela la o serie de mese mai puțin costisitoare

Listă de cumpărături

Produse proaspete

  •     500g sfeclă fiartă
  •     2 lămâi
  •     5 căței de usturoi
  •     30g pătrunjel proaspăt
  •     20g mărar proaspăt
  •     80g frunze de rucola

Pește

  •     240g file de macrou afumat

Produse lactate

  •     250g ricotta

Produse pe care le mai ai prin cămară

  •     7 linguri ulei de măsline
  •     2 linguri miere
  •     2 linguri muștar (mai bine Dijon)
  •     4 linguri maioneză
  •     200g paste 
  •     1 linguriță fulgi de chilli

Conserve

  •     390g linte verde (la conservă)
  •     50g anșoa (la conservă)
  •     40g pesmet panko (uscat)

Produse de panificație

  •     1 ciabatta (aprox. 250g)

Paste cu macrou afumat 

O rețetă de paste intens aromate care combină macroul afumat cu ierburi, lămâie și pesmet crocant, gata în doar 15 minute.

Porții: 2

Durată: 15 minute

Ingrediente

  •     4 linguri ulei de măsline
  •     40g pesmet panko
  •     200g paste uscate
  •     5 căței de usturoi
  •     1 linguriță fulgi de chilli
  •     120g macrou afumat
  •     20g anșoa
  •     zeama și coaja de la ½ lămâie
  •     10g mărar
  •     15g pătrunjel

Mod de preparare: Umple o oală cu apă și pune-o la fiert. Acolo vei pregăti pastele. Toarnă 2 linguri de ulei într-o tigaie medie, la foc mediu. Pregătește o farfurie cu prosop de hârtie. Când uleiul începe să se încingă, adaugă pesmetul și puțină sare. Prăjește 2-3 minute până devine auriu, amestecând des. Pune-l pe farfuria cu hârtie.

Fierbe pastele în apă sărată timp de 8-10 minute, până sunt „al dente”. Între timp, toarnă alte 2 linguri de ulei în tigaie. Feliază usturoiul subțire. Prăjește usturoiul 2-3 minute, până începe să se rumenească. Adaugă fulgii de chilli, macroul sfărâmat și anșoa. Gătește încă 1-2 minute.

Ia tigaia de pe foc, adaugă coaja și zeama de lămâie, mărarul și pătrunjelul tocate. Scurge pastele și amestecă-le cu sosul din tigaie. Potrivește de sare și piper. Servește cu pesmet crocant deasupra.

Bruschette rapide cu sfeclă și macrou

Sfeclă dulce coaptă, salată rucola și macrou - toate pe o felie de ciabatta crocantă.

Porții: 2

Durată: 15 minute

Ingrediente

  •     250g sfeclă fiartă
  •     2 linguri ulei de măsline
  •     1 lingură miere
  •     1 ciabatta (250g)
  •     4 linguri maioneză
  •     1 lingură muștar (de preferat Dijon)
  •     50g salată rucola
  •     zeama și coaja de la ½ lămâie
  •     120g macrou afumat
  •     10g mărar

Mod de preparare: Preîncălzește cuptorul la 220°C. Pune folie de aluminiu pe o tavă. Taie sfecla în felii egale, pune-le în tavă, adaugă mierea și 2 linguri ulei. Amestecă. Coace sfecla 10-12 minute, până se încinge bine și se închide la culoare.

Taie ciabatta pe lungime și pune-o pe o tavă, cu partea tăiată în sus. Adaug-o în cuptor în ultimele 5 minute de coacere. Amestecă maioneza cu muștarul într-un bol. Pune rucola într-un bol mare, adaugă coaja și sucul de lămâie, o lingură de ulei și sare. Unge ciabatta cu amestecul de maioneză, adaugă sfecla coaptă, macroul sfărâmat și rucola. Servește imediat.

Salată de linte cu sfeclă și ricotta coaptă

Ricotta coaptă, cremoasă, alături de sfeclă pământie și linte răcoritoare – o salată luminoasă, perfectă pentru primăvară.

Porții: 2
Durată: 15 minute

Ingrediente

  •     250g ricotta
  •     1 lingură miere
  •     1 lingură ulei de măsline
  •     390g linte verde (conservă)
  •     250g sfeclă fiartă
  •     1 lingură muștar Dijon
  •     30g anșoa
  •     zeama și coaja de la 1 lămâie
  •     30g rucola 
  •     15g pătrunjel

Mod de preparare: Preîncălzește cuptorul la 220°C și tapetează o tavă mică. Pune ricotta direct din ambalaj pe tavă. Toarnă deasupra mierea și uleiul. Presară sare. Coace 10-12 minute până se rumenește.

Scurge și clătește lintea. Pune-o într-un bol mare. Rade sfecla grosier, adaugă muștarul, anșoa, coaja și zeama de lămâie. Adaugă rucola, 2 linguri de ulei și pătrunjelul tocat. Amestecă totul cu sare. Împarte salata în farfurii și adaugă câte o jumătate de ricotta coaptă deasupra. Presară restul de pătrunjel. Poți savura preparatul!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Comentarii

Pentru a vedea sau a publica comentarii, te rugăm să te autentifici în Facebook.
 
 
 
 
 
SONDAJ DE OPINIE
Alegeri primar București 2025: Pe cine votați?
Ciprian Ciucu
Daniel Băluță
Cătălin Drulă
Anca Alexandrescu
Ana Maria Ciceală
Alt candidat
Trimite răspunsul
x close