Aceste trei preparate sunt prietenoase cu bugetul și te ajută în perioade în care nu ai prea mult de cheltuit.
Dacă ești genul de persoană care preferă o listă de cumpărături scurtă și cât mai puține vase de spălat după ce termini să mănânci, atunci rămâi să citești aceste rețete, potrivit The Independent.
Aceste feluri de mâncare sunt dovada că a mânca bine nu înseamnă automat să cheltui mult. Și da, în această perioadă, probabil că mulți dintre noi vor apela la o serie de mese mai puțin costisitoare
Produse proaspete
Pește
Produse lactate
Produse pe care le mai ai prin cămară
Conserve
Produse de panificație
O rețetă de paste intens aromate care combină macroul afumat cu ierburi, lămâie și pesmet crocant, gata în doar 15 minute.
Porții: 2
Durată: 15 minute
Ingrediente
Mod de preparare: Umple o oală cu apă și pune-o la fiert. Acolo vei pregăti pastele. Toarnă 2 linguri de ulei într-o tigaie medie, la foc mediu. Pregătește o farfurie cu prosop de hârtie. Când uleiul începe să se încingă, adaugă pesmetul și puțină sare. Prăjește 2-3 minute până devine auriu, amestecând des. Pune-l pe farfuria cu hârtie.
Fierbe pastele în apă sărată timp de 8-10 minute, până sunt „al dente”. Între timp, toarnă alte 2 linguri de ulei în tigaie. Feliază usturoiul subțire. Prăjește usturoiul 2-3 minute, până începe să se rumenească. Adaugă fulgii de chilli, macroul sfărâmat și anșoa. Gătește încă 1-2 minute.
Ia tigaia de pe foc, adaugă coaja și zeama de lămâie, mărarul și pătrunjelul tocate. Scurge pastele și amestecă-le cu sosul din tigaie. Potrivește de sare și piper. Servește cu pesmet crocant deasupra.
Sfeclă dulce coaptă, salată rucola și macrou - toate pe o felie de ciabatta crocantă.
Porții: 2
Durată: 15 minute
Ingrediente
Mod de preparare: Preîncălzește cuptorul la 220°C. Pune folie de aluminiu pe o tavă. Taie sfecla în felii egale, pune-le în tavă, adaugă mierea și 2 linguri ulei. Amestecă. Coace sfecla 10-12 minute, până se încinge bine și se închide la culoare.
Taie ciabatta pe lungime și pune-o pe o tavă, cu partea tăiată în sus. Adaug-o în cuptor în ultimele 5 minute de coacere. Amestecă maioneza cu muștarul într-un bol. Pune rucola într-un bol mare, adaugă coaja și sucul de lămâie, o lingură de ulei și sare. Unge ciabatta cu amestecul de maioneză, adaugă sfecla coaptă, macroul sfărâmat și rucola. Servește imediat.
Ricotta coaptă, cremoasă, alături de sfeclă pământie și linte răcoritoare – o salată luminoasă, perfectă pentru primăvară.
Porții: 2
Durată: 15 minute
Ingrediente
Mod de preparare: Preîncălzește cuptorul la 220°C și tapetează o tavă mică. Pune ricotta direct din ambalaj pe tavă. Toarnă deasupra mierea și uleiul. Presară sare. Coace 10-12 minute până se rumenește.
Scurge și clătește lintea. Pune-o într-un bol mare. Rade sfecla grosier, adaugă muștarul, anșoa, coaja și zeama de lămâie. Adaugă rucola, 2 linguri de ulei și pătrunjelul tocat. Amestecă totul cu sare. Împarte salata în farfurii și adaugă câte o jumătate de ricotta coaptă deasupra. Presară restul de pătrunjel. Poți savura preparatul!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News