Dragnea: "Avem SUSPICIUNI privind corectitudinea alegerilor". Acuzații grave

Liviu Dragnea şi-a exprimat îngrijorarea în ceea ce priveşte coordonarea şi organizarea alegerilor parlamentare din 11 decembrie, în condiţiile în care Autoritatea Electorală Permanentă nu mai are preşedinte.

'Eu îmi exprim îngrijorarea în ceea ce priveşte coordonarea şi organizarea acestor alegeri, pentru că instituţia care organizează alegerile, nu mă pronunţ asupra oportunităţii, datei, perioadei în care s-a întâmplat această acţiune, nu mai are preşedinte. Am discutat cu colegii mei şi cu conducerea Camerei şi cu dl Călin Popescu-Tăriceanu să se gândească dacă mai este posibil să se reunească Parlamentul pentru a stabili, a desemna un nou preşedinte la AEP sau să vedem cine va gestiona funcţia de preşedinte la această autoritate. Pentru noi au început să apară suspiciuni şi sper să fie complet nefondate. Au venit şi nişte întrebări de la AEP zilele trecute către Biroul Electoral Central, unele întrebări care ni se par foarte ciudate', a declarat Liviu Dragnea, la Palatul Parlamentului.

El a explicat că una dintre aceste întrebări se referea la modul în care un partid poate accede în Parlament.

'În lege se spune că accesul în Parlament pentru un partid este permis dacă a întrunit peste 5% din total voturi valabil exprimate sau în situaţia în care obţine cel puţin 20% în patru judeţe. Eu cred că pentru oricine este limpede ce a gândit legiuitorul. Adică să fie cel puţin patru judeţe în care are cel puţin câte 20%, în fiecare judeţ. Biroul Electoral Central întreabă nu cumva se poate interpreta şi în 4 judeţe cumulat, adică să iei într-un judeţ 40% şi să mai hotărăşti ce alte judeţe mai lipeşti aici ca să-ţi dea. Când pleacă o asemenea întrebare sigur că se naşte o suspiciune, mai ales în situaţia în care acum preşedintele AEP şi-a dat demisia. O să discutăm şi în seara asta şi mâine (miercuri şi joi - n.r.) cu colegii noştri să vedem, pentru că pe noi ne interesează un sigur lucru: alegerile să fie organizate foarte corect şi să avem garanţia că aplicarea softului care generează repartizarea mandatelor se va realiza corect, pentru că şi pe acest subiect este o întrebare plecată de la AEP către BEC', a afirmat Dragnea. Preşedintele PSD a precizat că între demisia preşedintelui AEP şi decontarea cheltuielilor de la alegerile locale către partide nu există nicio legătură. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel