Dosar penal după imaginile cu românii înghesuiţi pe aeroportul din Cluj

Procurorii din Cluj Napoca au deschis un dosar penal după imaginile cu românii care plecau la muncă în Germania, înghesuiţi în parcarea aeroportului. 

"În data de 10.04.2020, pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca s-a înregistrat dosarul penal cu nr. 2131/P/2020, dosar în care se desfăşoară urmărirea penală in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, prev. de art. 352 alin. 2 C.pen., constând în aceea că, în contextul stării de urgenţă şi a măsurilor de prevenire sau combatere a bolii infectocontagioase SARS-COV-2, luate la nivel naţional, la data de 09.04.2020, începând cu ora 07:00, în parcarea Aeroportului Internațional „Avram Iancu" din Cluj-Napoca, în faţa terminalului Plecări, iar ulterior în incinta terminalului Plecări, s-a creat o aglomerare de aproximativ 1000 de persoane, muncitori sezonieri care au fost aduşi în cursul dimineţii cu mai multe autocare şi microbuze, din diverse zone ale ţării (unele dintre acestea cu focar de infecţie cu noul coronavirus Covid19) şi care intenţionau să se îmbarce în unul dintre cele 13 zboruri CHARTER organizate pentru transferul acestora către Germania.

Precizăm că activitățile procesuale efectuate în cursul urmăririi penale sunt reglementate de Codul de Procedură Penală şi au drept scop administrarea probatoriului cu respectarea drepturilor şi garanțiilor procesuale, precum şi a prezumţiei de nevinovăţie.", se arată în comunicat Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel