Dorin Cioabă, după ce a pierdut alegerile: „Votanții nu au găsit sigla cu trefla pe buletin“

Dorin Cioabă a candidat la funcția pentru primar al municipiului Sibiu la alegerile locale din 27 septembrie. Acesta s-a clasat pe ultimul loc, reușind să strângă doar 81 de voturi. 

Dorin Cioabă a explicat, pentru Ora de Sibiu, care este motivul pentru care oamenii din comunitatea rromă din Sibiu nu i-au oferit votul. Acesta spune că, „sigla cu trefla” nu a apărut pe buletinele de vot, iar acest lucru i-a încurcat pe sibienii care și-l doreau primar. Neștiind să citească, oamenii au pus ștampila acolo unde au nimerit.

„Sunt foarte supărat din cauză că de la începutul campaniei, de când am depus candidatura, Biroul Electoral Județean a luptat tot timpul să mă scoată din cursă. Am stat numai pe la Tribunal, am avut două procese… Iar acum, ultima lor acțiune a fost că nu ne-au pus sigla cu trefla pe buletine”, a spus Dorin Cioabă.

Dorin Cioabă: „Le-am zis să voteze trefla!“

Cei mai mulți dintre alegătorii care își doreau ca Cioabă să fie primar nu știu să citească, potrivit acestuia. „Fără siglă, romii nu au știut ce să voteze. Le-am zis să voteze trefla. Nu a existat nicio treflă. Majoritatea nu știu să citească, le-am zis să voteze semnul, s-au uitat și nu au găsit trefla. Chiar și nevasta mea a fost încurcată de această situație”, adaugă Cioabă.

Astrid Fodor a câștigat un nou mandat la Primăria Sibiu cu 43,05% din voturi. Pe locul doi a fost Adrian Bibu cu 31,18% din voturi. Dorin Cioabă s-a clasat pe ultimul loc, cu doar 0,17% procente, adică 81 de voturi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel