DNA extinde ancheta în scandalul "Case pentru generali"

dna
dna

Ancheta din MApN privid dosarul "Case pentru generali" se extinde. DNA a pus sub urmărire alte zece persoane care au deţinut funcţii de conducere în MApN și au beneficiat de  achiziţionarea, în condiţii ilegale, a unor locuinţe de serviciu la preţ subvenţionat.

Cele zece persoane sunt: general maior Şerban Floarea, general maior Radici Francisc, general maior Năstase Constantin, general locotenent Medar Sergiu-Tudor, general locotenent Rotaru Gheorghe, general corp de armată Chelaru Mircia, comandor Gonciaruc Gheorghe, colonel Julea Cornel, colonel Vizitiu Ionel, plutonier adjunct Matei Mihaela. Toţi în rezervă, foştii şefi din MApN sunt acuzaţi de de abuz în serviciu contra intereselor publice.

În dosarul "Case pentru generali" privind achiziţia ilegală a unor locuinţe de serviciu de la MApN, procurorii anticorupţie au început urmărirea penală şi în cazul generalilor în rezervă Corneliu Dobriţoiu, fost ministru al Apărării, Traian Pigui, Sergiu Medar, Gheorghe Rotaru, Mircea Chelaru şi Constantin Năstase.

 În rezoluţia de începere a urmăririi penale se arată că există date şi indicii temeinice că învinuiţii sus menţionaţi au închiriat şi ulterior au cumpărat, în regim subvenţionat, o locuinţă de serviciu de la Ministerul Apărării Naţionale, cu încălcarea prevederilor legale, făcând uz, de declaraţii false.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel