DNA anchetează votanții de la referendum, cu Biblia pe masă

biblie
biblie

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție efectuează cercetări în mai multe județe din țară cu privire la fapte ce sunt în competenţa sa în legătură cu organizarea şi desfăşurarea referendumului din data de 29 iulie privind demiterea preşedintelui Traian Băsescu, dar nu oricum, ci cu Biblia pe masă.

Primarul comunei Bărăști, din județul Olt, Virgil Gealapu, a declarat marți seara pentru România TV că trei procurori de la DNA, desemnați a investiga modul în care s-a votat la referendumul din 29 iulie, i-a pus pe membrii secțiilor de votare să jure cu mâna pe Biblie că spun adevărul.

"Ieri, la ora 3, au sosit şi au zis că dacă putem să le aducem toţi membrii secţiilor de votare care au fost la 129 şi 128. Am zic că îi aducem că sunt oameni din comună. Am dat dispoziţie să aducă toţi oamenii la secţia de poliţie. (...) Au fost întrebaţi cum s-a petrecut referendumul. Aveau şi Biblia pe masă şi puneau doamnele, că au fost şi doamne, să jure cu mâna pe Biblie că vor spune adevărul şi nu vor ascunde nimic. Procurorul le spunea să pună mâna pe Biblie, să jure", a spus primarul Gealapu, citează România TV.

Primarul comunei Bărăști a susținut că și el a fost audiat, alături de membrii secţiei de votare, însă el nu a putut fi convins de către procuror să jure cu mâna pe Biblie, deși o tot schimba dintr-o mână într-alta.

"În momentul în care a început să scrie, eu am zis aşa: Domnul procuror, ştiu şi eu să scriu. Pot să scriu eu. Zice: domnul primar, aşa e procedura. M-a pus să spun cum am organizat referendumul. Am povestit exact cum se organizează. Domnul procuror a scris şi eu am semnat. Nu am jurat pe Biblie, o plimba prin faţa mea. Nu m-a pus să jur, decât o plimba din stânga în dreapta. Trecea Biblia dintr-o parte în alta, să o văd. Pe ceilalţi dinaintea mea i-a pus să jure. Când au ieşit afară mi-au spus că i-a pus să jure pe Biblie", a povestit primarul Virgil Gealapu.

După ce mai mulți primari de comune din județele Gorj, Mehedinți, Olt, Teleorman au declarat că sute de persoane au fost chemate la audieri de procurorii anticorupţie în legătură cu eventuale fraude de la referendum, Direcţia Naţională Anticorupţie a anunțat, luni, că efectuează cercetări cu privire la fapte ce sunt în competenţa sa în legătură cu organizarea şi desfăşurarea referendumului din data de 29 iulie privind demiterea preşedintelui Traian Băsescu, însă nu pot oferi deocamdată date suplimentare privind cercetările.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel