Descoperire de senzație într-un perete la Universitatea Cambridge

Un pantof vechi de 300 de ani, extrem de bine conservat, a fost găsit în peretele unei clădiri aparținând Universității Cambridge. 

Potrivit arheologilor, pantoful a fost zidit în perete pentru a alunga spiritele rele, scrie Fox News, relatează Antena 3.

Pantoful din piele bărbătesc a fost găsit în prima zi a lunii august 2016 de personalul de întreținere în timpul unor lucrări la instalația electrică într-o cameră comună la Colegiul St. John, unul dintre colegiile constitutive ale universității.

Pantoful, care măsoară 24 de centimetri lungime și care are și o gaură în talpă din cauza purtării îndelungate, a fost găsit între un coș de fum și o fereastră, a anunțat arheologul universității, Richard Newman.

Acesta crede că pantoful a fost plasat acolo în timpul unor lucrări de renovare, care a avut loc între sfârșitul anilor 1600 și mijlocul anilor 1700, pentru a juca un rol protector. 

Fusese purtat suficient de mult timp pentru a purta o gaură în talpă, dar a fost altfel bine conservate

Practica de a ascunde pantofii în pereți este o tradiție care datează în Marea Britanie încă din anii 1300, potrivit Northampton Museums & Art Gallery, care păstrează o bază de date de aproape 2.000 de pantofi ascunși astfel.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel