Dănileț, demers disperat la CCR pentru a rămâne în CSM

vasilica danilet dece
vasilica danilet dece

Judecătorul Cristi Danileț a atacat decizia judecătorilor de a-l revoca din CSM la Curtea de Apel București (CAB). La primul termen din dosar, desfășurat luni, magistratul a folosit CAB pentru a putea sesiza Curtea Constituțională, invocând neconstituționalitatea legii care vorbește despre înlocuirea revocatului cu ce-al doilea pe lista de concurs, scrie luju.ro.

Vasilică Cristi Danileț sesizează CCR în legătură cu legea 317/2004, care se referă la încetarea calității de membru al CSM și care prevede ca postul pe care un magistrat l-a ocupat până la acel moment să fie ocupat de judecătorul sau procurorul situat pe poziția a doua în concurs, până la organizarea unor noi alegeri.

Magistratul se teme că un judecător ales pentru locul său i-ar putea bloca postul și implicit întoarcerea în CSM, dacă CAB va declara drept ilegală revocarea sa din funcția de membru al Consiliului.

Vasilică Danileț și Alina Ghica, revocați din CSM cu votul a 1.200 de judecători din țară, au depus pe 27 februarie un recurs și la Înalta Curte de Casație și Justiție, deși această instanță nu are competența de a judeca hotărârile CSM care îi vizează.

La scurt timp, Vasilică Danileț și-a reconsiderat demersul de la ÎCCJ și a contestat decizia de revocare a sa din CSM, făcând apel la Curtea de Apel București.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel