Daniel Băluță, edilul Sectorului 4, aduce tehnologie inteligentă în Orășelul Copiilor

Orașele inteligente încep să prindă contur și în România. Primăria Sectorului 4 a decis aducerea tehnologiei inteligente în parcul "Orășelul Copiilor".

Astfel, parcul "Orășelul Copiilor" din Sectorul 4 al Municipiului București face parte dintr-un proiect-pilot, în care tehnologiile inteligente inovatoare vin în sprijinul cetățenilor. Bucureștenii se vor putea bucura de beneficiile unui spațiu relaxant și conectat la tehnologie și atunci când vor merge la plimbare.

În acest sens, primăria sectorului 4 a semnat un parteneriat cu Telekom Romania.
Implementarea proiectului-pilot, dezvoltat de Telekom Romania împreună cu partenerul tehnologic Cisco, va fi finalizată în primăvara acestui an, și va plasa sectorul 4 pe harta Europei digitale.

„Mă bucură foarte mult faptul că Telekom Romania, parte a grupului german Deutsche Telekom, a ales un parc din Sectorul 4 pentru pilotarea unei astfel de tehnologii. Asta înseamnă că locuitorii sectorului au șansa de a se bucura de beneficiile unui prim stadiu de dezvoltare a unui oraș inteligent. Acest parteneriat este un proiect pentru viitor, care sunt convins că va aduce orașele din întreaga lume la un alt nivel de dezvoltare", a declarat Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță.

[citeste si]

În plus, vor fi monitorizare 40 de mașini ale poliției locale, astfel încât să se cunoască în fiecare moment locul unde acestea sunt. Soluția de tip machine-to-machine (M2M) constă în instalarea unui echipament de tip GPS tracking care transmite prin intermediul unor SIM-uri 3G, în mod securizat, informații despre poziția în timp real a autovehiculelor și eventuale alerte ale echipajelor de poliție. În dispeceratul specializat sunt urmărite echipajele respective prin intermediul unei interfețe grafice pe care este afișată harta sectorului. Beneficiul imediat al acestei soluții va consta în îmbunătățirea securității și siguranței cetățenilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel