EXCLUSIV  Dan Antonescu, de la "Omoruri": "Eu n-am întâlnit câine prost". De ce e Tey 'incompetent"

Fostul șef de la "Omoruri" Dan Antonescu a vorbit, pentru dcnews.ro, despre importanța și inteligența câinelui de urmă. Afirmațiile sale vin după ce un câine pe nume Tey a fost scos la licitație pentru că ar fi 'incompetent'. Se întâmplă în Piatra Neamț, iar prețul de licitație pornește de la 600 de lei. 

"Sunt o mulțime de câini de urmă care au fost dresați și care, paradoxal pentru cei care nu iubesc animalele, chiar au înțeles care este menirea lor, dovadă că după ce-și termină 'serviciul', ei continuă să gândească în același palier al meseriei pe care cineva le-a destinat-o. Câinii aceștia chiar ajută, ajută foarte mult, poate în București mai puțin, dar au fost situații, mai ales la periferie, unde am avut nevoie de câini de urmă care ne-au dus către o direcție și care ne-au scutit de foarte multe investigații în direcții greșite. Ei ne-au ajutat să mergem mai rapid către suspecți. Priveam conductorul de câini, o denumire puțin nepotrivită, omul acela și câinele lui erau doi prieteni, doi tovarăși, doi oameni care lucrau și care munceau pentru același rezultat, numai că unul era îmbrăcat în uniformă, celălalt avea un însemn atașat de acel ham pe care scria 'poliția'. Ei erau de fapt doi polițiști, unul care știa ce să ceară și celălalt care dădea ceea ce putea și conductorul câinelui traducea ceea ce câinele transmitea. Era o echipă perfectă formată pentru a scădea numărul infracțiunilor. Este un film frumos, un tablou pe care nu am cum să mi-l scot din mine, de fiecare dată când veneau cei de la câini, cobora animăluțul, se vedea în inteligența lui privirea, încerca să se adapteze cu mirosul de afară, pentru că era adus în mașină, după ce se liniștea i se dădea obiectul pentru urmă și pleca spre direcția pe care o considera firească pentru a se duce spre infractor. Atât el cât și conductorul lui aveau și au o condiție fizică excelentă. Să vezi un polițișt îmbrăcat în uniformă alergând în urma câinelui și păstrând pasul cu el pare ceva caraghios. Nu este așa", a spus Dan Antonescu pentru dcnews.ro. 

[citeste si]    

Fostul șef de la "Omoruri" a adăugat, cu privire la 'incompetența' câinelui Tey, scos la licitație, că "dacă într-un liceu te trezești că la sfârșitul clasei a douăsprezecea nici măcar un elev nu a luat examenul de Bacalaureat, ajungi să crezi că toți elevii sunt proști sau cineva nu a știut să-i educe, să-i formeze, să-i convingă că e necesar să învețe? Așa și aici, dacă un câine nu are aptitudini, asta nu înseamnă că el chiar nu le are, poate cineva nu a fost în stare să i le descopere, să i le folosească și să i le pună în evidență. Eu n-am întâlnit până acum un câine care să fie prost. Eu am întâlnit câini rău educați, câini rău formați, dar de cineva care a avut putere de decizie în ceea ce-i privește". 

Dan Antonescu a subliniat că este foarte important cine adoptă un câine cu abilitățile unui câine de urmă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel