Cum se gătesc viermii galbeni uscați, primele insecte aprobate ca aliment în UE

Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay

Viermii de făină galbeni uscați au fost aprobați ca aliment în UE. Vezi cum pot fi consumate aceste insecte, bogate în proteine și vitamine.

"Asistăm la o premieră în Uniunea Europeană și în curând vom putea consuma aceste insecte fie ca, propriu-zis aceste insecte, ca produs de sine stătător sau ca un ingredient pentru alte produse cum ar fi biscuiți, batoane proteice, proteine. După ce s-a aprobat în luna aprilie această primă insectă ca aliment, acum Comisia Europeană urmează să elaboreze un regulament de punere pe piață.", a declarat Ștefan Turcu, reprezentant Comisia Europeană în România, pentru PRO TV.

În Europa, există ferme în care cresc astfel de viermi, hrăniți cu făină de grâu sau tărâțe. Larvele sunt fierte, apoi deshidratate în cuptor și pot fi consumate ca aperitiv sau în compoziția pentru pâine, brioșe ori biscuiți.

Pe masa oficialilor europeni mai sunt alte 11 insecte luate în analiză. Totul face parte din strategia Uniunii Europene “de la fermă la consumator”, prin care oficialii europeni vor să dezvolte o alternativă pentru un sistem alimentar durabil.

VEZI ȘI: Viermii galbeni uscați, bogați în proteine și vitamine, aprobați ca aliment NOU în UE. Până astăzi, erau ideali pentru păsări, reptile, broaște și arici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel