Cum să îngropi un milion de euro pentru asfaltarea unor tarlale la Alimpești, Gorj

Căruță tarla
Căruță tarla

Primăria comunei Alimpești, județul Gorj, a obținut o finanțare de aproximativ un milion de euro din partea UE pentru a asfalta mai multe tarlale, a arătat  Marius Dobrescu  la Revista presei de la Digi 24. Doar că firmele care s-au înscris la licitație au descoperit mai multe contradicții în caietul de sarcini, care s-a dovedit a fi copy paste  după o licitaţie organizată de comuna Bărbătești din Vâlcea.

Caiet de sarcini copiat și plin de aberații

„Execuţia lucrărilor se va realiza pe amplasamentul Comunei Bărbătești, judeţul Vâlcea”, se arată în caietul de sarcini, prin care Primăria din Alimpești a scos la licitaţie asfaltarea a 8.645 metri de drumuri agricole. Iar asta nu este singura aberație semnalată de investitori, care au cerut zeci de clarificări în ultimele săptămâni. La un moment dat, în documentația primăriei din Alimpești se face referire la 8.645 de kilometri de drum, în loc de 8.645 de metri. Mai mult, în unele pasaje se prevede ca stratul de balast de sub asfalt să aibă 15 cm, în altele, 30 cm, scrie pandurul.ro.

Cantităţile de materiale sunt exprimate când în metri pătraţi, când în metri cubi, iar la fiecare clarificare solicitată de firme, primăria a modificat substanţial cantităţile. Astfel, puse cap la cap, noile clarificări formează un caiet de sarcini complet nou în care nu mai rămâne nimic din cel iniţial.

Revoltați, reprezentanții unei firme din Craiova au depus, la 8 februarie, o contestaţie la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC).

Drumuri asfaltate pentru căruțe

Cu toate acestea, Primăria Alimpești a ţinut ieri (n.r. 11 februarie) licitaţia. Ofertele au fost deschise, dar primarul Elena Mosor a precizat că pot trece până la 25 de zile înainte de anunțarea câștigătorului.

Aceasta susţine că Primăria din Alimpești a câștigat un proiect pe măsura 125 privind „Modernizarea drumurilor de exploatare agricolă”. Valoarea estimată a serviciilor de proiectare și execuție a lucrărilor este de 3.933.573 lei fără TVA. Proiectul a fost depus în 2011, în 2012 a fost semnat contractul de finanțate, iar ieri a fost organizată licitația.

La licitație au participat 8 firme din Gorj, București, Giurgiu, Vâlcea și Slatina, iar societatea care va fi desemnată câștigătoare va avea de asfaltat 8.645 metri de drumuri agricole în maximum 21 de luni.

„Drumurile de tarla vor fi modernizate, mai exact vor avea mixtură asfaltică. O să asfaltăm drumurile de tarla care duc la culturile oamenilor, dar și pe cele care fac legătura cu alte drumuri din comună, să nu mai fie probleme când se duc oamenii să-și cultive terenul sau să-și strângă recolta”, a precizat Elena Mosor, primarul comunei Alimpești. Elena Mosor susține că a accesat acest program pentru ca vehiculele cu tracțiune animală, dar și utilajele agricole să nu mai circule pe drumurile județene din comună. „Știți că nu au voie căruțele să circule pe drumurile publice și nici utilajele agricole. În felul acesta le deviem pe drumurile de tarla”, explică Mosor. Fonduri europene?
Interesant este că, deși primăriţa vorbește despre un proiect finanţat din fonduri europene, pe SEAP a publicat cu totul altceva. La rubrica „Contractul se înscrie într-un proiect/program finanţat din fonduri comunitare” răspunsul primăriei este „Nu”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel