Cum l-au păcălit cititorii pe Tolontan. O mică greșeală în ancheta nejurnalistică

Fiindcă autoritățile nu fac lumină în afacerea galei de box organizate pe bani europeni, Gazeta Sporturilor a lansat o inițiativă cetățenească, solicitând cititorilor să ajute DNA. Campania ”Cititorii i-au transmis lui Tolontan, iar acesta a publicat în GSP și a promovat la televiziuni, o informație care poate stârni revolta unei părți a publicului. Numai că articolul și intervenția televizată ”coafează” realitatea. Sau cititorii l-au păcălit pe Tolontan, care n-a verificat datele.

Astfel, jurnaliștii care preiau informația de la cititori direcționează tirul către ministrul Ramona Mănescu. Evident, demersul capătă greutate dacă vizează un demnitar în funcție.

În discuție este dna Carmen Moraru, ”directoarea și omul de încredere al Elenei Udrea”, la momentul când s-a organizat Gala Bute, pe care GSP o acuză de nereușita decontării  a 1,5 milioane de euro. Așa cum au arătat cititorii, doamna Moraru se află în Ministerul Transporturilor.  Dar…

Atunci când am întrebat cum s-a ajuns în această situație, la minister, am primit următorul răspuns:

”Doamna Carmen Moraru a fost transferată de la Autoritatea pentru Turism în luna aprilie, ca funcționar public cu atribuții de execuție, la Direcția management Fonduri Externe”.

Transferul poate  fi pus în discuție, întrucât în spațiul public au fost lansate acuzații privind Gala Bute și performanța organizatorilor. Totuși, Legea Funcționarului Public nu interzice transferul. Iar cei care l-au aprobat erau în subordinea lui Relu Fenechiu, preformantul  artizan al acelei mari privatizări de succes (?!). Dna Ramona Mănescu a venit în minister în 26 august, deci a găsit-o pe dna Moraru pe funcție.

”În luna iulie a acestui an, se mai arată în răspunsul Ministerului Transporturilor, doamna Moraru a participat la un concurs pentru un post de conducere, respectiv cel de Director General Adjunct, a promovat acel concurs și, ca urmare, a fost numită prin decizia Agenției Naționale a Funcționarilor  Publici. Actuala conducere a ministerului nu a intervenit în nicio etapă a procedurii, care s-a desfășurat înainte de preluarea postului. La începutul lunii august, dna Moraru a fost numită pe funcție. Cât timp nu există o decizie a instanței, orice funcționar public care îndeplinește atribuțiile din fișa postului nu poate fi revocat, prin decizie administrativă. Când vom avea decizii ale Justiției vom acționa în consecință”.

Să recapitulăm: directoarea Elenei Udrea a fost transferată, prin Agenția Funcționarului Public, în mandatul lui Relu Fenechiu și a luat concursul de director cu o lună înainte de venirea Ramonei Mănescu în minister. Legea protejează toți funcționarii publici, care nu pot fi demiși prin decizii ale miniștrilor, tocmai pentru a preveni abuzurile și înlocuirile politice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel