Fiul unui lider al PDL, mâna dreaptă a președintelui CEC Bank

untitled9
untitled9

Scandalul generat în jurul creditului luat de Ioana Băsescu, fiica cea mare a președintelui, se adâncește. 

Ceea ce se cunoaște este că președintele Traian Băsescu l-a sunat pe ministrul Daniel Chițoiu să-i ceară să nu-l schimbe pe Radu Ghețea din fruntea CEC Bank.

Expresmagazin.ro, citând dezvluirile făcute de Oana Stănciulescu în emisiunea Panorama de la Antena 3, scrie că Ghețea nu ar fi acționat singur. Mâna dreaptă a lui, adică vicepreședintele CEC Bank, este fiul unui lider PDL. Atunci când a fost numit în funcție, tatăl lui era prefect și fost prim-vicepreședinte PDL Cluj.

Andrei Stamatian, băiatul prefectului de atunci Florin Stamatian, nu a primit inițial acordul BNR pentru a ocupa această funcție. El era absolvent al universității americane Stanford și fusese preşedinte al Raiffeisen Banca pentru Locuinţe, o bancă de nişă. Dacă inițial BNR a respins prima propunere a ministerului de Finanțe, controlat atunci de PDL, a doua oară, BNR, din motive încă neclare, și-a dat acordul.

Înainte de a fi numit prefect al județului, în februarie 2009, Florin Stamatian a deținut funcția de prim-vicepreședinte al PDL Cluj. El a demisionat din PDL pentru a putea ocupa funcția de prefect, care este apolitică. Tatăl prim-vicepreședintelui CEC Bank, Florin Stamatian, a fost prefect al Clujului până în anul 2012. Când a fost schimbat,  Stamatian și-a exprimat dorința de a se reînscrie în PDL.

“Cu siguranță că mă voi reînscrie în PDL pentru că acest partid este familia mea. Sunt membru din 1995, am trăit vremuri mai bune sau mai rele și îl consider ca pe a doua mea familie. Mă întorc în PDL, pentru partid, dar și pentru că eu chiar cred că a făcut bine ce a făcut pentru țară”, a declarat atunci Stamatian.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel