Criză socială în Senegal. Șase moașe sunt judecate pentru moartea unei mame și a copilului ei

Sursă foto: Pexels (William Fortunato)
Sursă foto: Pexels (William Fortunato)

O mamă și bebelușul ei au murit la naștere într-un spital public din Senegal, stârnind în țară un val de proteste. Șase moașe sunt judecate în acest caz. 

Șase moașe sunt judecate în Senegal după moartea unei femei însărcinate și a copilului ei nenăscut dintr-un spital public, într-un caz care a stârnit proteste la nivel național. Cele șase sunt acuzate că nu au asistat o persoană aflată în pericol.

Astou Sokhna a murit luna trecută după ce se pare că a petrecut 20 de ore în travaliu. Rugămințile ei adresate medicilor de a efectua o cezariană au fost ignorate, deoarece aceasta nu fusese planificată din timp, a informat presa locală, citată de BBC

Lucrătorii din sănătate protestează, susținându-le pe moașe

Avocatul celor șase femei acuzate spune că moașele se simt victimele contextului. În ultimele săptămâni, lucrătorii din domeniul sănătății au intrat în grevă pentru a veni în apărarea moașelor, spunând că acestea nu ar trebui să fie urmărite penal, pângerea fiind depusă de soțul și tatăl victimelor.

Sokhna, care avea peste 30 de ani, era însărcinată în nouă luni când s-a dus la spital în orașul nordic Louga. Dar spitalul i-a refuzat cererea pe motiv că operația nu a fost programată și a amenințat-o că o va exclude dacă va continua să insiste asupra procedurii, potrivit presei locale.

Nonupleții din Mali au împlinit un an

Singurii nonupleți din lume, nouă bebeluși născuți în același timp, au „o perfectă stare de sănătate”, la prima lor aniversare, a declarat tatăl lor pentru BBC.

"Toți merg de-a bușilea acum. Unii stau în picioare și pot chiar să meargă dacă se țin de ceva", a spus Abdelkader Arby, un ofițer în armata maliană.

Cei nouă sunt încă în grija clinicii din Maroc unde s-au născut. Tatăl a spus că mama lor Halima Cissé, în vârstă de 26 de ani, se descurcă bine.

"Nu este ușor, dar este grozav. Chiar dacă este obositor uneori, când te uiți la toți bebelușii în perfectă stare de sănătate, de la dreapta la stânga suntem ușurați. Uităm totul", a spus el pentru BBC Afrique.

Familia de 12 membri s-a întors în Maroc pentru prima dată în șase luni, împreună cu fiica lor mai mare, Souda, în vârstă de trei ani.

„Sunt copleșit să fiu reunit cu toată familia mea, cu soția mea și copiii”, a spus tatăl copiilor minune. 

Vor avea doar o mică aniversare cu asistentele și câțiva oameni apropiați, a spus Arby.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel