Controlul BNR privind creditul lui Băsescu a fost finalizat. Unde a ajuns raportul

Banca Națională a României a finalizat controlul făcut la CEC Bank pentru creditul luat de către Ioana Băsescu, în vederea achiziționării a 290 de hectare de teren arabil în localitatea Nana, din județul Călărași.

Potrivit rtv.net, raportul cu concluziile BNR privind acordarea acestui credit de către banca de stat se află, în acest moment, pe masa şefilor de la CEC şi nu va fi făcut public. Aceştia trebuie să semneze concluziile Băncii Naţionale.

Citește și BNR încearcă să-l albească pe Băsescu. Ciutacu: “Am impresia că suntem scuipați în față și ni se spune că plouă”

În 28 noiembrie, BNR a anunţat că iniţiază, la solicitarea Ministerului Finanţelor, un control de conformitate la CEC privind creditul acordat Ioanei Băsescu, în valoare de 4,6 milioane de lei, pentru achiziţionarea unui teren de peste 290 de hectare în localitatea Nana, din judeţul Călăraşi.

Și Plenul Senatului a aprobat iniţierea unei anchete parlamentare privind activitatea CEC - Bank S.A de către Comisia pentru buget-finanţe, iar ministrul Finanţelor, Daniel Chiţoiu, şi preşedintele CEC Bank, Radu Gheţea, sunt invitaţi pentru audieri în 9 decembrie la comisia senatorială privind activitatea acestei bănci.

Citește și Cum se va desfășura controlul BNR la CEC Bank 

Pe 29 noiembrie, consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, a declarat că nu există nici o problemă în contractul prin care Ioana Băsescu, fiica preşedintelui, s-a împrumutat de la CEC, precizând că a văzut, dar nu a analizat acest contract, după ce fiica cea mare a președintelui Traian Băsescu l-a făcut public.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel