Condamnat la un an de închisoare pentru că a încercat să divulge salariul Andreei Esca

esca
esca

Un angajat al unei bănci din Suceava a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare şi o amendă penală de 5.000 de lei, după ce a încercat să divulge salariul Andreei Esca.

Ciprian Ionuţ Enciu a contactat mai multe ziare de scandal din Bucureşti, încercând să vândă informaţia cu 500 de euro. Însă publicaţiile au anunţat procurorii DIICOT, care l-au arestat. Bărbatul era angajat la banca unde Andreea Esca îşi primeşte banii şi aşa a reuşit să aibă acces la datele confidenţiale privind salariul acesteia, informează Monitorul de Suceava

Enciu a fost condamnat la un an cu suspendare pentru sustragere neautorizată din sistemul informatic al băncii, în timp ce pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, bărbatul a primit trei luni, de asemenea cu suspendare. Pe lângă asta, bărbatul trebuie să scoată din buzunar 11.000 de lei. 5.000 de lei, reprezentând amendă penală pentru divulgarea secretului profesional și 6.000 de lei, reprezentând cheltuielile de judecată.

Reprezentanţii băncii s-au constituit parte civilă și au solicitat despăgubiri de 100.000 de euro, dar au renunțat la aceste pretenţii  în timpul procesului.

Sentinţa de marţi nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs la Tribunalul Suceava.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel