Conceptul all-inclusive, adus în România de lipsa forţei de muncă

Florin Răvdan / 19 iun 2019 / 22:19 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Criza forţei de muncă schimbă turismul românesc! Pentru că nu găsesc ospătari şi barmani, patronii de pe litoral au adoptat conceptul all inclusive - prin care turiştii se servesc la masă singuri. Nimeni nu se plânge însă, pentru că mâncarea e la discreţie şi include zeci de feluri, de la fructe şi brânzeturi, până la peşte şi deserturi, scrie observator.tv. 

Zeci de tăvi cu preparate din toate culturile lumii, prăjituri la discreţie şi chefi care gătesc direct în faţa clienţilor, este reţeta all inclusive pe care o adoptă tot mai multe hoteluri de pe litoral. Spre bucuria turiştilor, care scapă astfel de grija meselor la restaurant. 

La o singură masă, turiştii îşi pun în farfurie câte puţin din toate. Fără să mai aştepte să fie gata comanda. Dar dacă turiştii vor să economisească timp, hotelierii adoptă regimul all inclusive pentru a economisi resurse. Nu au suficienţi angajaţi. 

Şi cu cât e mai simplă servirea, cu atât mai ieftine devin meniurile. De exemplu, o noapte la un hotel de patru stele, cu toate mesele incluse, costă în jur de 100 de euro în Mamaia. 

La fel de mult ca în Turcia, ţară cunoscută pentru vacanţele all inclusive. Bulgarii totuşi au preţuri cu cel puţin 20 de euro mai mici. Turiştii care aleg astfel de concedii îşi pot astfel planifica dinainte bugetul. 

Nu ne comparăm însă cu turcii şi bulgarii care au adoptat în proporţie de 70-100% acest regim în staţiunile lor.  

 
 

Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26