Combinatele lui Ioan Nicolae, fără gaze. Presiunea la consumatorii casnici a scăzut

niculae
niculae

Din cauza gerului, au apărut primele probleme în alimentarea cu gaze naturale a consumatorilor industriali și ai celor casnici. Doi mari consumatori au fost debranşaţi de la reţea. Este vorba de două combinate ale omului de afaceri Ioan Niculae. Și  alimentarea cu gaze  în centrul Capitalei a fost sistată.

Potrivit omului de afaceri, Ioan Niculae, cele două combinate nu mai au gaze încă de duminică seara. "Două combinate au rămas fără gaze de duminică seara. Iniţial, mi s-a spus că ambele combinate vor primi luni gaze din nou. Voi da în judecată statul pentru că nu a fost reluată furnizarea de gaze", a explicat Niculae.

Omul de afaceri Ioan Niculae a explicat luni pentru RTV.NET că este decis să intre într-un război total cu statul în cazul în care va fi deconectat de la reţeaua de gaze, pentru a se putea alimenta populaţia în aceste zile foarte geroase. Miliardarul are deja două procese cu statul pe motiv că i s-au scăzut, nejustificat, livrările în decembrie şi ianuarie, iar acum ar urma al treilea dacă i se taie de tot gazul.

Ioan Niculae este categoric în afirmaţii: trebuie să i se asigure toate cantităţile de gaze stipulate în contractele pe care le are cu distribuitorii, altfel sufocă cu procese statul şi-i cere daune de milioane de dolari pentru pagubele produse fabricilor sale.

"Merg până în pânzele albe. Vor plăti ca popa milioane de dolari pentru că este ilegal să mă tai pe mine, chit că vrei să dai la populaţie (gaz – n.r.). Nu e problema mea că nu s-au asigurat rezervele necesare. Nu e problema mea că distribuitorii E.ON şi GDF SUEZ nu au gaze pentru că n-au stocat şi nu vor să importe. Eu am contract de livrare gaze şi-mi vreau gazele. Va fi scandalul de pe lume dacă-mi lasă fabricile fără gaz”, a spus Niculae.

Ministerul Economiei: Nu există probleme în aprovizionarea cu gaze

Secretarul de stat din Ministerul Economiei, Claudiu Stafie, a declarat că în acest moment nu există   probleme în aprovizionarea cu gaze. Este adevărat, temperaturile sunt foarte scăzute. Ne-am preocupat şi există cantităţile necesare.

Unii consumatori au fost limitaţi, dar toţi consumatorii vor avea gaz.  Sunt întreruperi accidentale, precum cazul din Rm. Vâlcea, combinatele chimice, la fel referitor la centrul Bucureştiului.

A crescut consumul. Ieri, 69 milioane de metri cubi, azi 70 de milioane de metri cubi. Spre comparaţie, în ziua de 16 ianuarie consumul era de 57 de milioane de metri cubi, a declarat oficialul ministerului Economiei. Acesta a mai declarat că nu este   cazul să declanşăm situaţia de urgenţă. Avem tot cadrul legal să luăm toate măsurile necesare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel