Colonelul Nicolae Cornea este noul șef al IGSU

Noul șef al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă este colonelul Nicolae Cornea, acesta înlocuindu-l în funcţie pe generalul de brigadă Ion Burlui, care şi-a dat demisia.

Generalul  Ion Burlui şi-a înaintat miercuri demisia din funcţie. Fostul şef al IGSU preciza, atunci, că nu îşi impută nicio vină în cazul accidentului aviatic din Cluj, dar că îl "doare sufletul" că incidentul s-a soldat cu victime şi că nu aşteaptă ca cineva să-i ceară demisia pentru că şi-o poate depune singur.

Înainte de numirea la conducerea IGSU, colonelul Nicolae Cornea îndeplinea funcţia de prim adjunct al şefului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea.

 Născut în 15 noiembrie 1967 în oraşul Călimăneşti, judeţul Vâlcea, colonelul Nicolae Cornea a absolvit în anul 1993 Facultatea de Pompieri din cadrul Academiei de Poliţie 'Alexandru Ioan Cuza' Bucureşti, ca şef de promoţie, fiind şi licenţiat în drept, potrivit informaţiilor publicate pe site-ul ISU Vâlcea.

 În perioada 1992 - 2010 a activat în cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, numai în arma pompieri, începând cu Brigada de Pompieri a Capitalei (1993­1994), continuând cu Comandamentul Trupelor de Pompieri (1994­1995), iar din anul 1995 s-a alăturat Grupului de Pompieri 'General Magheru' al Judeţului Vâlcea, unitate militară în care a ocupat atât funcţia de locţiitor al comandantului (1996­2004), cât şi cea de comandant, în anul 2004.

 Din decembrie 2004, după constituirea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă 'General Magheru' al Judeţului Vâlcea, ca urmare a unificării celor două arme din cadrul ministerului - pompierii şi protecţia civilă -, colonelul Nicolae Cornea a devenit prim adjunctul inspectorului şef al ISU Vâlcea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel