Cezar Preda: MAI stabilește cu pistoalele la brâu cine are drept de vot în România

Cezar-Preda
Cezar-Preda

Convocarea Comisiei Centrale pentru Recensământul Populaţiei şi a Locuinţelor 2011, denotă faptul că Ministerul Administrației și Internelor ”trece la încheierea loviturii de stat” demarate de USL, ”stabilind cu pistoalele la brâu cine are drept de vot în România”, a declarat, vineri, prim-vicepreședintele PDL Cezar Preda.

"Când i-am acuzat pe Ponta şi pe Antonescu de lovitură de stat, s-au grăbit să spună că lovitura de stat are ca principal vector forţele militare şi că în România nu era cazul de aşa ceva. Iată, aşa cum am anticipat, MAI trece la încheierea acestei lovituri de stat, stabilind cu pistoalele la brâu cine are drept de vot în România şi cât trebuie să fie numărul de celor care votează", a precizat Cezar Preda, citează Mediafax.

Prim-vicepreședintele democrat-liberal a adăugat că cei aflați la putere "se vor folosi de poliţişti pentru recensământ", aluzie la recenta solicitare a ministrului Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa, către Institutul Naţional de Statistică de a convoca în 14 august reuniunea Comisiei Centrale pentru Recensământul Populaţiei şi a Locuinţelor 2011.

Potrivit ministrului Mircea Duşa, Comisia Centrală pentru Recensământul Populaţiei şi a Locuinţelor 2011, care trebuie să valideze rezultatele preliminare ale recensământului, nu s-a putut reuni până acum din cauză că, în urma schimbării Guvernelor, nu au putut fi desemnaţi reprezentanţii ministerelor în această comisie, respectiv secretarii de stat.

Acesta a mai precizat că la reuniunea din 14 august, dacă nu vor fi probleme şi se va constata că au fost îndeplinite toate condiţiile, se va proceda la validarea datelor preliminare ale Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor 2011.

“Finalizarea recensământului se va face odată cu introducerea în sistemul electronic a tuturor fişelor”, a precizat Duşa.

Comisia Centrală pentru Recensământul Populaţiei şi al Locuinţelor este compusă din reprezentanţi ai ministerelor, conform Legii nr. 5 din 9 ianuarie 2008 pentru aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 36/2007 privind efectuarea recensământului populaţiei şi al locuinţelor din România în anul 2011, a precizat MAI.

În data de 1 august, Institutul Naţional de Statistică (INS) a transmis Curţii Constituţionale că rezultatele provizorii ale recensământului din 2011 au fost publicate în 2 februarie 2012, iar cele definitive vor fi făcute publice în semestrul al doilea al anului 2013 şi că rezultatele provizorii "nu permit dezagregarea pe grupe de vârstă, implicit a populaţiei în vârstă de 18 ani şi peste".

"În sistemul statisticii oficiale din România nu există surse de date care să permită stabilirea numărului cetăţenilor români cu drept de vot, în sensul legislaţiei în vigoare, la data de 29 iulie 2012 sau la oricare altă dată calendaristică", a arătat INS în răspunsul transmis Curţii Constituţionale.

Comisia Centrală pentru Recensământul Populaţiei şi a Locuinţelor 2011 este organismul legal abilitat să valideze rezultatele preliminare ale RPL şi să aprobe, spre difuzare, comunicatul de presă prin care acestea sunt făcute publice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel