Cele mai comune 3 întrebări ale cumpărătorilor de ATV-uri

Pe piața din ziua de azi există atât de multe modele de ATV/UTV, de toate mărimile și formele, cu putere mai mică sau mai mare, mai bine dotate sau mai simple, de lucru sau de distracție, încât nu surprinde pe nimeni faptul că un potențial cumpărător va avea o sumedenie de întrebări înainte să se decidă pe ce să își cheltuiască banii. Vă prezentăm aici cele mai comune nedumeriri și întrebări ale clienților, așa cum au reieșit dintr-o discuție cu echipa de vânzări ATVRom, unul dintre cei mai mari dealeri de profil din țară.

1. Care este cel mai bun?

Prietenii noștri din showroom-ul ATVRom sunt în consens – „Care este cel mai bun ATV?” este de departe cea mai comună întrebare pe care o primesc, însă este și cel mai greu de răspuns deoarece depinde de foarte mulți factori.

Pe scurt, nu există cel mai bun ATV pentru toată lumea. Ar fi bine să existe, zic ei, deoarece le-ar simplifica masiv munca.

Este o situație de tipul „întreabă-mă să te întreb” – răspunsul lor este invariabil o altă întrebare: „La ce vreți să îl folosiți?”. ATV-urile au devenit în ultimele decenii mașinării deosebit de sofisticate și specializate: există modele pentru lucru, caracterizate de capacitatea de a tracta și transporta fără a excela la capitolul viteză și există modele pentru recreație, iar diferențele dintre acestea sunt evidente pentru un profesionist sau pentru un veteran.

Ba mai mult, în aceste două categorii se evidențiază multe alte subcategorii; spre exemplu, un ATV pentru recreație poate fi construit pentru plimbări pe teren lin, astfel încât designul va pune accent pe eficiență și confortul pilotului, ori poate fi dedicat întrecerilor sportive, dispunând astfel de manevrabilitate și putere de invidiat, sau poate a fost creat pentru mud-riding și va avea admisiile de aer poziționate la nivel superior pentru a preveni înecarea motorului.

Așadar, înainte de orice, un cumpărător trebuie să își ia în considerare obiectivele și să decidă la ce dorește să își folosească ATV-ul. Echipa ATVRom este mai mult decât fericită să vă ajute să luați o decizie, însă nu pot alege pentru dumneavoastră în aceste privințe.

2. Ce părere au ceilalți cumpărători?

A doua cea mai des întâlnită întrebare se referă la rezultatele pe care alți clienți le-au avut cu modelul respectiv. Nu e o întrebare rea întrucât are utilitatea ei, dar trebuie să luăm în considerare faptul că vorbim despre vehicule deseori utilizate în situații extreme, pe terenurile dintre cele mai dificile, ori pentru sarcini masive – în acest context, indiferent de calitatea construcției și a dotărilor, orice vehicul poate avea probleme. Se mai adaugă și factorul uman, un ATV având nevoie de întreținere și grijă, precum și de un pilot experimentat care să cunoască limitele modelului, precum și pe ale sale.

Modelele comercializate, fiind noi, beneficiază de garanție și este evident că interesul dealerului este să nu aibă de a face cu ATV-uri defecte. Din acest motiv, grija acordată modelelor vândute este maximă iar clienții sunt aproape întotdeauna mulțumiți. Sigur, vor exista și cei care își regretă alegerea, dar acest lucru este rar, iar dacă clientul vine cu un obiectiv clar și este receptiv la sugestiile experților, atunci șansele sunt minime.

3. Cât consumă?

O să vă împărtășim un secret din industrie: producătorii de ATV se feresc să ofere o cifră clară legată de consum. Motivul este că acest lucru depinde de un număr foarte mare de factori, fiind astfel dificil să creezi așteptările corecte referitoare la consum. Sigur, experții ATVRom vor putea să vă ofere o cifră aproximativă, dar cuvântul cheie aici este „aproximativă”.

Majoritatea modelelor moderne de ATV au tracțiune comutabilă 2WD/4WD. Schimbarea influențează masiv consumul. Cuplul dezvoltat de motor și felul în care ATV-ul este pilotat influențează masiv consumul. Traseul abordat, terenul pe care se conduce, unghiul de înclinare al zonei - și acestea influențează masiv consumul. Aceștia sunt doar câțiva din factorii care îi împiedică pe producători și pe dealeri să ofere cifre precise care să satisfacă pe toată lumea.

Nu zicem că întrebările acestea sunt inutile, ba chiar din contră. Este important să ai o părere clară despre modelul de ATV pe care urmează să cheltuiești câteva mii bune de euro. Tot ce spunem este că fiecare dintre aceste întrebări va da naștere la alte întrebări – sunt un punct bun de pornire, dar nu sfârșitul unei conversații cu adevărat utile. Sfatul venit de la experții ATVRom este să petreceți câteva minute cercetând pe cont propriu și cu atenție opțiunile disponibile, nu pentru a obține toate răspunsurile, ci pentru a vă rafina întrebările.

„Până la urmă, noi suntem aici să vă dăm o mână de ajutor și să răspundem la orice întrebări ați avea” ne spune Mihai, consultant vânzări la ATVRom.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel