Ceață densă pe Autostradă

Traficul rutier se desfăşoară cu dificultate din cauza ceţii dense, luni dimineaţă, pe autostrada A2 Bucureşti - Constanţa, în special pe tronsonul Bucureşti - Cernavodă, dar şi pe drumuri din mai multe judeţe. 

Potrivit sursei citate, este vorba de numeroase artere din judeţe precum Constanţa, Buzău, Brăila, Călăraşi, Cluj, Vrancea, Iaşi, Botoşani, Galaţi sau Suceava. 

Poliţiştii le recomandă conducătorilor auto să adapteze viteza în funcţie de vizibilitate şi de starea carosabilului, să mărească distanţa în mers între autovehicule, să folosească luminile de întâlnire (împreună cu cele de ceaţă în condiţii de vizibilitate scăzută) şi să ţină cont de faptul că pe timp de ceaţă depăşirea este cea mai periculoasă manevră. 

În afară de regulile obişnuite referitoare la circulaţia pe timp de ceaţă, trebuie avute în vedere şi câteva recomandări specifice autostrăzilor, precum urmarea indicaţiilor afişate pe panourile electronice, în primul rând cele referitoare la viteză, şi mărirea distanţei în mers între autovehicule. 

De asemenea, poliţiştii le recomandă conducătorii auto să nu oprească pe benzile de circulaţie şi pe banda de urgenţă, iar în cazul unei pene sau defecţiuni tehnice, aceştia trebuie să pornească luminile de avarie, să se echipeze cu vesta reflectorizantă, să scoată pasagerii din autovehicul în afara părţii carosabile şi să amplaseze triunghiurile reflectorizante, unul după celălalt, la distanţe mai mari, informează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel