Ce vrea Georgescu (ANI) să facă cu averile șefilor serviciilor secrete

Horia Georgescu, președintele Agenției Naționale de Integritate, remarcat prin intrasigență când vine vorba despre averile parlamentarilor și politicienilor, a făcut o afirmație surprinzătoare cu privire la declarațiile de avere ale șefilor de servicii secrete.

Georgescu a admis că „niciunde în lume nu există obligaţia ca şefii serviciilor secrete să-şi afişeze declaraţiile de avere, pornind probabil de la premisa că acest lucru ar putea fi o vulnerabilitate”.

Președintele ANI  a spus „Într-adevăr, acest lucru poate constitui o vulnerabilitate din perspectiva enunţată care necesită o analiză serioasă”, scrie AM Press.

Averile șefilor serviciilor secrete la... secret?

La întrebarea dacă vrea să propună exceptarea șefilor de servicii secrete de la depunerea declarațiilor de avere, președintele ANI s-a eschivat. El a spus „Am vrea să optimizăm unele lucruri având în vedere îmbunătăţirea activităţilor operaţionale. În plus, am vrea ca declaraţiile de avere să fie completate electronic şi transmise strict către ANI, deoarece afişarea pe alte domenii de Internet comportă riscuri privind protecţia datelor personale".

Există deja un grup pentru modificarea legislației

Mai mult, Georgescu a precizat că există deja un grup de lucru care va face propuneri cu privire la modificarea legislației din domeniu „Este format un grup de lucru la ANI, care, împreună cu reprezentanţi ai altor instituţii, lucrează la viitoarele modificări, în special la cele care privesc mecanismele de sancţionare a conflictelor de interese, care acum sunt ineficiente. În viitorul apropiat vom elabora un Cod de Integritate privind conflictele de interese şi incompatibilităţile. Îmi doresc introdusă o nouă incompatibilitate pentru membrii Parlamentului condamnaţi penal definitiv la pedepse cu suspendare”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel