Ce țară din UE vrea să treacă voluntar la fusul orar al Marii Britanii

big-ben
big-ben

Congresul Deputaţilor a adoptat un raport prin care i se cere guvernului central un studiu socioeconomic pe marginea unei posibile modificări a fusului orar al Spaniei (GMT +1) la cel de la Greenwich. Astfel, față de România ar exista o diferență de două ore.

TVE semnalează că, potrivit legiuitorilor, o astfel de schimbare de fus orar în Spania ar face posibile zile de lucru mai eficiente, doar cu o scurtă pauză de masă, copiii ar putea merge la şcoală mai târziu, iar angajaţii ar putea astfel să-şi împace mai bine activitatea profesională cu viaţa personală, potrivit Agerpres. Oricum, în insulele Canare deja este funcțional fusul orar Greenwich.

Schimbarea fusului orar al Spaniei şi adaptarea lui la cel al Marii Britanii sau Portugaliei ar însemna o mică revoluţie sociologică, potrivit raportului, întrucât ar afecta obiceiurile societăţii spaniole, obişnuite cu zile de lucru lungi, cu pauze dese, însă care este posibil să se dovedească a fi mai puţin productive.

Istoria fusului orar spaniol 

Spania menţine fusul orar al Europei centrale din 1945, deşi geografic se găseşte în cel al Europei occidentale, semnalează raportul. Aflaţi în afara acestui fus orar, spaniolii se trezesc prea devreme dimineaţa şi dorm cu aproape o oră mai puţin decât media recomandată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, iar acest orar a dus, pe termen lung, la situaţia în care productivitatea este afectată.

Ver vídeoEl Congreso propone que se retrase el reloj una hora para mejorar la conciliación de vida familiar y laboral

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel