Ce spune Dan Mihalache despre cei 10 ani cu Traian Băsescu la Cotroceni

Șeful Cancelariei Prezidențiale, Dan Mihalache, invitat duminică la emisiunea "Punctul de întâlnire" de la Antena 3, a făcut o caracterizare a primului an de mandat al președintelui Klaus Iohannis la Cotroceni, apreciind că a fost "o despărțire" de ceea ce a însemnat perioada cât timp președintele României a fost Traian Băsescu - "10 ani de circ, de scandal".

"Președintele și-a onorat principala promisiune: de a face politica altfel, fără scandal, tensiuni, prin dialog. Eu cred că vedem o schimbare de climat în general în viața publică din România și un început de normalizare. E lipsit de spectaculozitate pentru presă, dar pentru normalitatea și pentru normalizarea societății românești a fost un an important, un prim pas, o despărțire de ceea ce a însemnat 10 ani de circ, de scandal, respectiv mandatul lui Traian Băsescu. Despărțirea nu este ușoară, rămân urme în climatul politic, în societate, dar cred președintele Iohannis a făcut pași importanți. Într-un an de zile, oamenii au început să vorbească între ei, să construiască consens pe diferite teme. Guvernul Cioloș și ideea unui guvern de tehnocrați a mers în spațiul politic mai ușor chiar decât am crezut și eu", a afirmat Dan Mihalache întrebat dacă președintele Iohannis este un om politic performant.

Întrebat de către analistul politic Bogdan Chirieac dacă este normalitatea societății românești sau nomalitatea actului prezidențial, șeful Cancelariei Prezidențiale a precizat: "Actul prezidențial dă tonul, pentru că lumea se uită de regulă în societatea românească la ceea ce face președintele și actul prezidențial poate să determine și nomalizarea actului politic și normalizarea relațiilor sociale".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel