CCR ar putea inteveni în conflictul Ponta și Băsescu - CSM

basescu ccr dece
basescu ccr dece

Curtea Constituțională va fi sesizată cu privire la decizia CSM de amânare până în luna mai a audierii propunerilor făcute de ministrul interimar al Justiției, potrivit unor surse  DeCe News. Update: informația, publicată de DeCeNews la ora 15,44, a fost confirmată de Ilie Sârbu, în emisiunea Subiectiv, de la Antena 3.

Conflictul dintre Executiv (președinte-premier) și Consiliul Superior al Magistraturii ar putea ajunge la CCR. Este vorba despre un conflict între puterile statului, sutn de părere juriștii cu care ne-am consultat, așa că situația poate fi de competența CCR. Liderii politici implicați în nominalizarea șefilor de Parchete au hotărât adoptarea unei proceduri rapide, în vreme ce magistrații de la CSM cer 60 de zile doar pentru audierea candidaților pentru șefia DNA și a Parchetului General. În momentul de față se caută cea mai bună soluție pentru sesizarea CCR. Premierul Victor Ponta va face sesizarea, în cursul zilelor următoare.

CSM a anunțat astăzi că amână pentru sfârșitul lunii mai-  28, 29, 30 - intervievarea propunerilor făcute de ministrul interimar al Justiției Victor Ponta, pentru șefia DNA și cea a Parchetului General. Victor Ponta i-a nominalizat astăzi pe Laura Codruța Kovesi pentru funcția de procuror-șef al Direcției și pe Tiberiu Nițu la conducerea Parchetului General.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel