VIDEO EMOȚIONANT - Cățelușa mutilată a fost operată cu succes. Vezi momentul tensionat din timpul intervenției

Un apel făcut miercuri către Vier Pfoten a arătat o imagine cruntă a României, una în care oamenii uită să fie umani. O cățelușă a fost mutilată în Capitală, în zona Calea Griviței. I-a fost tăiat maxilarul. Durerea ei nu o poate explica nimeni. Chiar și cu botul tăiat și lăsată să se chinuie, cățelușa a dat din coadă fericită când au sosit salvatorii ei. Atunci singura variantă pentru ea ar fi fost eutanasia. Anca Tomescu,  coordonator proiect animale fără stăpân la Vier Pfoten, și medicii veterinari de la Ortovet au spus NU eutanasiei. Așa că vineri, la ora 17.30, blănoasa, numită Grivița, intră în operație. DC News este alături de medicii care o vor opera și vă transmite în timp real fiecare moment. Rămâneți pe DC News pentru galerie foto și video.

Material realizat de Roxana Covrig și Andrei Moisoiu

"Medicii au observat că maxilarul superior a fost secționat în totalitate, iar mandibula a fost fracturată partial. În cursul zilei de astăzi, animalul va fi operat de medicii Vier Pfoten, în colaborare cu medicii de la cabinetul Ortovet, care vor curăța plaga și vor repoziționa oasele fracturate. Cățelușa, botezată Grivița după numele străzii pe care a fost găsită, este în continuare foarte blândă și se bucură de fiecare dată când este mângâiată. Vă vom ține la curent cu evoluția stării ei. Mulțumim colegilor de la Laboratorul de Radiologie 4 Vet pentru colaborarea pro-bono cu Vier Pfoten în acest caz, dar și în alte situații care implică salvarea unor animale în dificultate", au scris cei de la Vier Pfoten.

Imagine șocantă. Cum a fost mutilat un maidanez din Capitală

Este un moment emotionant și dureros, în care cei mai buni medici veterinari și cei mai sufletiști spun DA pentru viață și NU pentru eutanasie. Să fim toți alături de medicii de la Vier Pfoten și Ortovet. Ulterior, vom adăuga galerie foto și video din timpul operației.

Aceasta este doar prima operație, pentru repoziționarea oaselor fracturate ale mandibulei. Urmează o a doua operație, la maxilarul superior, care a fost secționat în totalitate.

17:28- Cățelușa Grivița este pregătită pentru operație. Medicii de la Vier Pfoten au ajuns la clinica Ortovet. În aproximativ 10 minute începe operația.

17.50- Blănoasa Grivița nu a intrat încă în operație. Un alt cățeluș este acum în operație. Deșii medicii au aproximat că acesta va ieși în jurul orei 17.40, el este încă pe masa de operație. După el, urmează cățelușa.

17.59- Cățelușa este pregătită pentru operație. O anesteziază.

18:16- Cățelușa a fost adormită, este în sală. Operația este aproape de a începe.

18:40- Operația a început. Medicii mediază fractura de mandibulă.

18:58- Operația decurge bine. Medicul veterinar folosește o mașină electrică cu ajutorul căreia găurește mandibula. Prin găurile făcute trece o sârmă, cu ajutorul căreia va fi fixată mandibula.

19:18- Cățelușa Grivița era pe punctul de a se trezi în timpul operației. Medicii au sesizat la timp și operația decurge normal.

19:27- Medicii au explicat că Grivița urma să se trezească pentru că îi ieșise tubul din gât. Acel tub se lega de bot, pentru a nu ieși. Însă, cum blănoasa cățelușă tocmai pentru că nu mai are bot este în operație, tubul a ieșit. Acum este în regulă, continuă operația.

Operația pentru repoziționarea oaselor fracturate ale mandibulei s-a încheiat cu succes. Felicitări medicilor veterinari! Grivița va rămâne internată la clinică. Mai are un obstacol de trecut: încă o operație la maxilarul superior, care va fi făcută în zilele următoare. Cățelușa blănoasă a dat dovadă că este mai puternică decât persoana care a mutilat-o. În ciuda răutății oamenilor, ea a rămas blândă, fericită și cu multă iubire de dăruit. După cum se poate observa și în mesajele medicilor de la Vier Pfoten, a contat foarte mult atitudinea cățelușei în alegerea pe care au făcut-o.

"Intervenția s-a încheiat cu bine, dar trebuie reținut că a avut obiective limitate: remedierea fracturii deschise de mandibulă, îndepartarea țesuturilor devitalizate, închiderea câtorva plăgi (comisurile buzelor) și poziționarea țesuturilor moi (piele, mucoase) cât mai favorabil pentru re-epitelizarea planurilor osoase decopertate. În continuare rămâne sub baraj de antibiotice, iar următoarea intervenție chirurgicală va avea obiectivele determinate de sensul în care evoluează vindecarea spontană la nivelul maxilarului, a nasului. Cățelusa bea și mananca singură, e foarte blândă, dar speriată. Avem grijă să nu aibă dureri", a transmis medicul Liviu Găiță, de la Ortovet, cel care a operat-o pe Grivița.

   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel