Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania a efectuat un nou studiu comparativ privind conținutul de E-uri ale sortimentelor de pâine feliată ce se comercializează pe piața românească.
Peste 50% din sortimentele de pâine feliată conțin E-uri. Mai mult, patru dintre produsele de panificație studiate conțin un număr de 8 E-uri. Există totuși și un număr mare de produse care sunt fabricate fără E-uri.
Cea mai bogată pâine în astfel de substanțe este Miez Toast de la S.C. Karamolegos Bakery Romania S.A. Aceasta conține : E 475 Esteri poliglicerici ai acizilor grasi, E 471 Mono si digliceride ale acizilor grasi, E 330 Acid citric, E 300 Acid ascorbic, E 270 Acid lactic, E 263 Acetat de calciu, E 262(ii) Diacetat de sodiu, E 322 Lecitina din soia.
Este urmată de Poiana Soarelui, care are în componență 6 E-uri: E 300 Acid ascorbic, E 170 Carbonat de calciu, E 472e Esteri mono si diacetil tartici ai mono si digliceridelor cu acizi grasi, E 322 Lecitina, E 481 Lactilat de sodiu, E 282 Propionat de calciu.
La polul opus, cu zero E-uri, se află câteva sortimente de șa S.C. Dobrogea Grup S.A, Vel Pitar, Smart Food Solutions și S.C. Titan S.A.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu