Carnea de cal a ajuns și în șapte restaurante din România

carne
carne

O parte dintre români s-au înfruptat și ei din carnea de cal. Carnea, etichetată drept carne de vită, ar fi fost achiziționată la șapte restaurante şi unităţi de tip fast-food, produsele nemaifiind găsite la aceste unităţi întrucât au fost achiziţionate cantităţi mici, de trei-patru kilograme, a declarat președintele ANSVSA.

Preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Mihai Ţurcanu, a declarat că, potrivit listei de distribuţie de la depozitul din judeţul Ilfov unde a fost găsită carne de cal etichetată drept carne de vită, cantităţi din lotul respectiv au auns în unităţi din industria alimentară, informează Mediafax.

 Unităţile respective au fost verificate de inspectorii ANSVSA, care au constatat că acestea au achiziţionat cantităţi mici de carne de la depozitul din Ilfov, respectiv aproximativ trei-patru kilograme pe fiecare unitate, acestea nemaifiind găsite, a precizat Mihai Ţurcanu.

Preşedintele ANSVSA a precizat că în depozitul din Ilfov a fost găsită carne congelată etichetate drept "vrăbioară de vită", probele ridicate în urma verificărilor indicând faptul că este carne de cal.

 Totodată, Mihai Ţurcanu a spus că au fost sesizate Poliţia Ilfov şi Poliţia Alba, pentru a se verifica de unde provine carnea, existând posibilitatea ca aceasta să fi fost adusă ilegal în unitatea de depozitare.

 Carnea găsită în depozitul din judeţul Ilfov a fost sechestrată, firma fiind sancţionată şi totodată fiind suspendată activitatea acesteia până la soluţionarea problemelor.

Mihai Ţurcanu a precizat că în România sunt 35 de unităţi autorizate pentru tăierea cailor.    

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel