Când vor fi reluate operațiunile de explorare de la Pungești

chevron-suspenda-activitatea-la-pungesti-105745-1
chevron-suspenda-activitatea-la-pungesti-105745-1

Operațiunile de explorare de la Pungești vor fi reluate, a anunțat country managerul Chevron pentru Romania, Tom Holst. El a precizat că acest lucru se va întâmpla după consultări cu Guvernul şi când se va stabili că există condiţii de siguranţă.

Tom Holst a precizat că pentru ultima fază de explorare a gazelor de șist, când poate fi folosită tehnica fracturării hidraulice, compania Chevron va avea nevoie de noi avize.

Pentru fracturarea hidraulică, noi avize

”Există trei etape ale fazei de explorare, iar în ultima, Chevron ar putea utiliza fracturarea hidraulică, pentru care e nevoie de un nou permis. Se va întâmpla probabil în 2-3 ani”, a spus Holst într-un interviu pentru HotNews.ro. A completat că "Pentru faza de fracturare hidraulică, ce are loc o singură dată, volumul de apă variază între 10.000 şi 20.000 de metri cubi. Echivalentul a 4-8 bazine de înot olimpice".

Surse sigure, ieftine de gaze naturale

Reprezentantul Chevron a mai precizat, în privinţa vânzării viitoarei producţii, că piaţa naturală de desfacere va fi România. Hold a declarat că "industria petrochimică și cea siderurgică din România vor deveni mai competitive pe plan internațional cu ajutorul unor surse sigure, ieftine de gaze naturale".

Ce vor oamenii

În ceea ce privește comunicarea cu sătenii, a subliniat că va continua ca până acum, "din ușă în ușă". Până acum au constatat că oamenii vor drumuri asfaltate și puțuri săpate la o adâncime mai mare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel