BUGET 2018. Ludovic Orban, atac la Guvern: Poveste de adormit copii

Proiectul de buget de stat pe 2018 adoptat de Guvern este unul de austeritate, în care nu sunt aplicate legi în vigoare, este un roman science-fiction, o poveste de adormit copii, a declarat preşedintele PNL, Ludovic Orban, joi, la Parlament. 

"Considerăm că Parlamentul României nu trebuie să-şi îndrepte atenţia spre nimic altceva decât spre dezbaterea bugetului, într-o încercare de a mai repara ceva din stricăciunile pe care le aduce acest buget. Este de necrezut cum este posibil ca, după ce ai avut o creştere economică de 6% şi prognozezi o creştere economică de 5,5% pentru anul 2018, aproape nicio categorie socială să nu beneficieze de această creştere economică. Mai mult decât atât, multe categorii sociale, în special angajaţii din sectorul privat, dar şi celelalte categorii de angajaţi din sectorul public, în special angajaţii din administraţia locală, sunt supuşi unui grav risc de scădere a veniturilor", a susţinut Orban. 

Orban a adăugat că pensiile ar fi trebuit să crească de la 1 ianuarie 2018 şi că Guvernul "nu dă un leu pentru pensii", amânând această măsură pentru 1 iulie. Pentru angajaţii din sectorul public, arată el, creşterea salariilor va fi mai mică de 4 la sută, deşi guvernanţii au promis o creştere de 25%. 

”Buget de austeritate”

Potrivit lui Orban, puterea de cumpărarea a angajaţilor din sectorul public va scădea, iar pentru angajaţii din sectorul privat există un risc major de scădere a salariilor şi sunt blocate angajările în sectorul public. 

"Se vede clar că este un buget de austeritate, în care nu sunt aplicate legi care sunt în vigoare şi se fac derogări de la aceste legi pentru a împiedica angajaţii din sectorul public să beneficieze de venituri suplimentare", a mai spus Orban. 

În opinia lui, veniturile la nivelul administraţiilor locale scad cu un miliard de euro. 

”Guvernul a jefuit”

"Guvernul, după ce a jefuit companiile de stat, a jefuit şi administraţiile locale, localităţile, cetăţenii din fiecare localitate. Veniturile din cote care sunt prevăzute scad la nivelul întregii ţări cu 54,6 miliarde de lei, adică cu peste un miliard de euro. Este o scădere dramatică a acestor venituri, care va afecta grav planurile de investiţii şi dezvoltare a comunităţilor locale, fiind faultaţi exact acei primari care şi-au dezvoltat comunităţile locale", a apreciat Orban. 

Preşedintele PNL a mai spus că bugetul este "un roman science-fiction care te adoarme de la prima pagină". 

"Este evident un buget science-ficţion, este o poveste de adormit copii pe care nu o crede nimeni. Echipa noastră, comisia noastră de buget-finanţe, sub coordonarea lui Florin Cîţu, Bogdan Huţucă, lucrează la amendamente de fond care să încerce cât de cât să pună un echilibru în acest buget", a adăugat Ludovic Orban. 

Guvernul a aprobat, miercuri, proiectul de buget pe 2018, care urmează să fie dezbătut de Parlament. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel