Blestemul focului nu îi părăsește pe frații Negoiță

Un incendiu a izbucnit, marţi seară, la parterul Rin Grand Hotel din Sectorul 4, pompierii intervenind timp de 45 de minute pentru stingerea focului. Nu este singurul incendiu de la acest hotel al fraților Robert și Ionuț Negoiță, căci hotelul a ars și înainte de inaugurare, în anul 2007. Mai mult, un complex rezidențial deținut de aceștia, Confort City, a ars și el în 2012. 

Incendiul, care a fost semnalat la 112 printr-un apel făcut în jurul orei 20.45, a izbucnit la patiseria hotelului, unde au ars aproximativ 150 de metri pătraţi, potrivit purtătorului de cuvânt al ISU, Daniel Vasile, citat de Mediafax. Focul a afectat însă şi spaţii administrative aflate la etajul I, a mai spus Daniel Vasile. Nu a fost necesară evacuarea hotelului, deoarece spaţiile de locuit ale acestuia se află de la etajul II în sus.

Arderea Confort City

La începutul lunii octombrie 2012, în complexul de locuinţe Confort City, ce aparţine tot fraţilor Robert şi Ionuţ Negoiţă, a izbucnit un incendiu de mari proporţii. Atunci, cinci persoane au necesitat intervenții medicale, pentru intoxicație cu fum și atac de panică. Printre acestea, se afla şi un pompier care s-a intoxicat cu fum în timp ce încerca să oprească flăcările. Focul s-a propagat de la etajul 11 (mansardă) și la etajul 10.

Aproximativ 640 de persoane au fost afectate de incendiul din complexul Confort City, în urma căruia au fost distruse aproape în totalitate 24 de apartamente aflate la mansardă, iar majoritatea celor de la etajul 10 au suferit daune în proporţie de 10 - 30 la sută. Pagubele au fost estimate de dezvoltator și ajung la 2 milioane de euro.

Pregătirea de incendiu pentru Rin Grand Hotel, din 2009

O sută de pompieri bucureşteni şi-au testat, în august 2009, forţele şi capacitatea de intervenţie în cazul în care la RIN Grand Hotel ar izbucni un incendiu. Cum s-ar organiza dacă flăcările ar izbucni în clădirea de peste 55 de metri înălţime, astfel încât focul să fie stins cât mai rapid? Aceasta a fost întrebarea de la care s-a pornit în lupta cu flăcările imaginare, care i-a ţinut „în priză” 45 de minute. Niciun colţişor al clădirii nu a fost uitat: în timp ce unii s-au căţărat rapid pe acoperiş, alţii au luat în primire faţada hotelului sau au pătruns în camere, pentru a găsi potenţiale victime.

Incendiul a marcat hotelul încă înainte de inaugurare

Pe 8 iunie 2007, Rin Grand Hotel ardea cu doar trei luni înainte de inaugurare. Întreaga faţadă a fost afectată, iar omul de afaceri a estimat pagubele la 2-3 milioane euro.

     

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel