Babiuc, fostul ministru samsar de terenuri: Dorință politică!

victor babiuc dece
victor babiuc dece

Fostul ministru al Apărării, Victor Babiuc, condamnat la doi ani de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu în dosarul schimburilor de terenuri Gigi Becali - MApN, spune că sentința dată de completul de cinci judecători ai Înaltei Curți este o ”rușine” pentru justiția română.

”Această condamnare este o ruşine pentru justiţia românească. Este ca pe vremea comuniştilor. Nu contează probele, ci doar dorinţa de a da o anumită pedeapsă”, a spus fostul demnitar, potrivit Gândul.

Victor Babiuc și fostul șef al Statului Major General, Dumitru Cioflină, au primit, luni, doi ani de închisoare fiecare pentru că în perioada 1996-1999 i-au vândut lui Gigi Becali, din funcțiile importante pe care le dețineau, două terenuri care nu aparțineau Armatei. În urma negoțului celor două loturi de pământ intravilan din Voluntari, oferite de Babiuc și Cioflină, pentru un teren extravilan din Ștefăneștii de Jos, dat la schimb de Becali, statul român a fost prejudiciat cu aproximativ 900.000 de dolari.

Babiuc mai spune că nu e naiv și știe cum a fost deschis dosarul ăsta, invocând o ”dorință politică” legată de acest caz.

”Aştept să vină să mă ia să mă ducă la penitenciar. Tocmai îmi fac bagajul. Sunt acasă în Bucureşti. Eu mă aşteptam la orice. Ştiu cum a pornit acest proces. Nu sunt atât de naiv în materia asta. După ce la fond s-a dat o hotărâre în care au fost demontate toate acuzaţiile şi sunt fără nici un fel de probă şi împotriva legilor româneşti. Aveam oarecare îndoială că vor avea curajul să îşi bată joc de un dosar şi de nişte oameni. Dorinţa politică este mai puternică decât cea legată de aflarea adevărului”, a mai declarat Babiuc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel