Austria mobilizează Armata la inundații. Viitura ar putea ajunge și în România

Mai multe case din sudul Germaniei, Cehia, Austria și Elveția au fost evacuate din cauza râurilor care s-au umflat la niveluri alarmante, scrie

Cehia este în stare de alertă, autoritățile temându-se ca situația provocată de inundațiile catastrofale din august 2002 să nu se repete și acum.

Germania și Austria își mobilizează armatele pentru a interveni și pentru a ajuta serviciile de urgență.

Un bărbat a fost ucis de o alunecare de teren lângă Salzburg, în Austria, în timp ce alți doi oameni din aceeași zonă sunt de negăsit. În Cehia, o femeie a murit când casa ei s-a prăbușit, iar alți doi oameni sunt dați dispăruți, după ce ambarcațiunea lor s-a răsturnat din cauza unui râu care a ieșit din matcă.

Ploi puternice în perioada următoare

Serviciul de alertă de inundații din Bavaria prognozează pentru perioada următoare ploi puternice, avertizând că acestea pot amplifica inundațiile de pe Dunăre, Inn și alte râuri din zona afectată.

Autoritățile din Bavaria se așteaptă ca Dunărea să atingă nivelul de 10,5 metri, solicitând ajutorul armatei germane. Alte zone din Germania afectate de inundații sunt Saxonia, Turingia și Baden-Wuerttemberg.

Și armata austriacă a fost solicitată să ajute autoritățile civile în Taxenbach, la sud de Salzburg. O parte din regiunea Pinzgau, ce include Taxenbach, a fost declarată zonă de dezastru.

Dacă ploile vor continua, inundațiile pot avea efecte catastrofale și în România, dat fiind că în următoarele zile Dunărea va intra cu un debit ridicat din cauza inundațiilor din Centrul Europei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel