Aterizarea de urgenţã a unui avion Wizz Air: "Nu există răniți"

Un avion Airbus A320, care efectua cursa Bucureşti - Roma, a solicitat, sâmbată dimineaţã, aterizarea de urgenţă. La bordul avionului se aflau 165 de persoane, iar trei dintre acestea au fost rãnite. Pasagerii au fost evacuaţi pe tobogane.

UPDATE: Reprezentanții companiei susțin că nu există victime, iar îngrijirile medicale s-au acordat doar pasagerilor speriați.

Autor: ANDRA IMBREA

Potrivit agenţiei de presã Ansa, una dintre roţile trenului de aterizare a rãmas blocatã înainte de aterizare.

Pilotul, care trebuia sã aterizeze avionul pe un aeroport mai mic de la Roma, a solicitat aterizarea la Fiumicino, un aeroport a cãrui pista este mai lungã.

El a fost nevoit să aterizeze cu ajutoul unei singure roţi şi unui singur motor. După ce s-a oprit, avionul s-a aplecat pe o parte. Pompieri, poliţişti şi carabinieri au sosit foarte repede la faţa locului.

Din cauza acestei probleme la trenul de aterizare trei persoane au fost ranite. Aceastea sunt în stare de soc şi nu au suferit traume fizice. Ei  au fost imediat asistaţi de o echipã de medici de la aeroport, care au declarat cã nu este necesar sã fie duşi la spital.

Pe lângã medici, la faţa locului au sosit şi pompierii, poliţiştii şi carabinieri. Agenţia naţionalã italianã pentru siguranţa zborului (ANSV) a deschis o ancheta pentru a determina cauza incidentului.

Pista pe care a aterizat aeronava a fost închisã, acţiune ce ar urma sã provoace întârzieri la aterizãri şi plecãri de pe aeroportul din Roma.

 "Aeronava a aterizat în siguranţă la ora 8.15, iar pasagerii au fost debarcaţi folosindu-se toboganele de ieşire. Echipajul şi pasagerii nu au raportat răniţi, pasagerii fiind asistaţi de companie", spune Daniel de Carvalho, directorul de comunicare al companiei, reprezentanţii Wizz Air precizând că au fost pasageri care au primit îngrijiri pentru că s-au speriat, fără a fi însă răniţi, şi că s-a creat o confuzie.

"Wizz Air va colabora cu autorităţile pentru investigaţie şi îşi cere scuze tuturor pasagerilor afectaţi de inconvenientele create de aterizarea de urgenţă", mai spune directorul de comunicare al companiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel