Potrivit ANPC, piața românească este invadată de brânză contrafăcută. Constatarea a fost făcută după ce, în urma analizelor, au descoperit că mai bine de jumătate dintre brânzeturile comercializate conţin doar 4% lapte. Spre exemplu, în loc de unt superior, inspectorii susţin că vânzătorii comercializează o pastă cu 80% ulei vegetal.
O bună parte din brânzeturile pe care le consumăm sunt false. În loc de unt, cumpărăm o pastă cu 80% ulei vegetal. La fel se întâmplă şi cu sortimentele de telemea de oaie sau caşcaval de vacă, se arată într-un raport al Protecției Consumatorilor.În unele cazuri în reţetă se foloseşte doar 4% lapte, cu toate că pe etichetă procentul este altul.
Produsele continuă să fie prezente în galantarele magazinelor deoarece pentru depistarea neregulilor, costul unei analize costă între 150 de lei şi 4.500 de lei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu