ANI: Vasile Cepoi, ministrul Sănătății, în conflict de interese

Agenția Națională de Integritate a constatat că ministrul Sănătății, Vasile Cepoi, s-ar fi aflat în conflict de interese în perioada când acesta era director al Direcției de Sănătate Publică Iași. Verificările ANI au demarat în 2011.  ANI precizează că s-a dispus sesizarea organelor judiciare competente, cu privire la posibila săvârşire de către Vasile Cepoi a infracțiunii de conflict de interese, a infracțiunilor împotriva intereselor financiare ale Comunităţii Europene, precum și a celor asimilate infracțiunilor de corupție.

[caption id="attachment_236433" align="alignleft" width="310"] Foto: Mediafax[/caption]

"În urma evaluărilor demarate la data de 27.04.2011, s-au constatat indicii privind posibila săvârșire de către Vasile Cepoi, în calitate de fost Director al Direcției de Sănătate Publică Iași, în prezent, Ministru al Sănătății, a infracțiunii de conflict de interese, a infracțiunilor împotriva intereselor financiare ale Comunităţii Europene, precum și a celor asimilate infracțiunilor de corupție", se arată într-un comunicat de presă al ANI.

 Potrivit ANI, în calitate de Director al Direcției de Sănătate Publică Iași, Vasile Cepoi "a participat la luarea unei decizii prin semnarea unui acord de parteneriat, angajând instituția pe care o conducea la acea dată ca partener în Proiectul ”Calitate și performanță în sistemul sănătății publice din România”, derulat în baza Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU)".

 "Ulterior, Vasile Cepoi, împreună cu soția sa, au fost angajați în cadrul proiectului și au obținut venituri de natură salarială de la beneficiarul Fundația AMFITEATRU și de la partenerii: Universitatea de Medicină și Farmacie ”Gr. T. Popa” Iași, respectiv S.C. Info Educația S.R.L. Parteneri în cadrul proiectului au fost Fundația AMFITEATRU (beneficiar), alături de Direcția de Sănătate Publică Iași, Colegiul Medicilor din România, Universitatea de Medicină și Farmacie ”Gr. T. Popa” Iași și S.C. Info Educația S.R.L. Beneficiul patrimonial obținut de VASILE CEPOI, împreună cu soția sa, în cadrul acestui proiect este de 191.726 Lei (aprox. 42.440 €).

 În cadrul Proiectului ”Calitate și performanță în sistemul sănătății publice din România” – dezvoltat în cadrul Programului Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU), VASILE CEPOI a deținut următoarele calități: Manager de proiect (numit în funcție la data de 01.09.2010 și înlocuit din funcție la 26.10.2010); Director de proiect pentru activitățile editoriale și de cercetare (în perioada 01.12.2010 – 05.12.2011); Trainer audit calitate (în perioada 01.05.2011 – 31.08.2011 și 01.10.2011 – 31.03.2012)", se precizează în comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel