ANI solicită sesizarea CCR. Motivul: Refuzul Senatului în cazul lui Mora Akos

Slide15-640x428
Slide15-640x428

Agenția Națională de Integritate a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii sesizarea Curții Constituțională a României. Motivul invocat este reprezentat de refuzul Senatului de a pune în executare decizia definitivă și irevocabilă a Înaltei Curți de Casație și Justiție prin care s-a stabilit starea de incompatibilitate a senatorului Mora Akos Daniel.

ANI transmite că a cerut în mod repetat Senatului Româniai să aplice prevederile legale în cazul senatorului Mora Akos Daniel. "Comisia Juridică, de numiri, disciplină, imunități și validari din cadrul Senatului României nu a aplicat sancțiunea disciplinară de revocare din funcție a senatorului Mora Akos Daniel, în ciuda unei decizii definitive și irevocabile a instanței, considerând că această speță nu este de competența Senatului", se arată în comunicatul ANI.

ANI a constatat că senatorul PNL, fost Consilier județean în cadrul C.J. Mureș, s-a aflat în stare de incompatibilitate, pentru că S.C. MORAGROIND S.R.L, societate în cadrul căreia acesta deține funcția de Director și calitatea de asociat, a încheiat contracte de execuție lucrări, în valoare totală de 15.689.344 Lei, cu unități aflate sub autoritatea Consiliului Județean Mureş și cu alte unități administrativ teritoriale de pe raza Judeţului Mureș.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel