ANAF, Garda și Vama se reorganizează într-o Direcție Antifraudă

ponta chitoiu dece
ponta chitoiu dece

Premierul Victor Ponta a anunțat astăzi că Agenția Națională de Administrate Fiscală (ANAF), Garda Financiară și Direcția de Control Vamal vor fi reorganizate într-o Direcție Antifraudă, care se va ocupa ”țintit” de combaterea evaziunii fiscale la accize, legume-fructe și alte produse, nu de ”buticul din colț”.

Referitor la declarația vicepremierului Liviu Dragnea, care spunea că, dacă ANAF nu prezintă rapid un plan pentru combaterea evaziunii, va fi înființată o structură administrată de Guvern, premierul a comentat: "Împreună cu ministrul Chiţoiu am discutat că actuala formulă a ANAF va suferi modificări - Garda Financiară, Controlul Vamal vor fi reorganizate în ceea ce funcţionează deja în majoritatea ţărilor europene, şi anume o Direcţie Antifraudă care să nu mai stea toată ziua să controleze pe buticul din colţ şi firma care îşi plăteşte impozitele, ci să meargă ţintit acolo unde avem probleme de evaziune fiscală: accize, combustibil, legume-fructe şi alte produse".

Ministrul de Finanţe, Daniel Chiţoiu, a declarat acum puțin timp că vor fi restructurate "din temelii" structurile de control pe evaziune şi fraudă fiscală, fiind daţi afară oamenii din aceste instituţii şi angajaţi cei "competenţi şi integri".

"Concomitent vom restructura din temelii structurile de control pe evaziune şi fraudă fiscală, Garda Financiară, Direcţia de Supraveghere şi Control Vamal, Direcţia Antifraudă din cadrul ANAF. (...) Toate aceste trei structuri ale ANAF se vor desfiinţa şi toţi oamenii respectivi vor pleca acasă. Vom înfiinţa o structură nouă, cu oameni competenţi şi integri", spunea Daniel Chiţoiu.

În perioada formării noului Guvern se specula că premierul dorește ca ANAF să treacă prin OUG în subordinea sa, dar Victor Ponta a infirmat, precizând că Agenția rămâne la Ministerul de Finanțe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel