Alina Ghica: Politicul a destabilizat justiția în ultimul an

ghica
ghica

Judecătoarea Alina Ghica a declarat sâmbătă seara la B1 Tv că justiția a ținut anul acesta paginile ziarelor mai mult ca niciodată, dar că, tot în acest an, sistemul judiciar a fost destabilizat de către factorul politic.

Întrebată ce așteptări ale legate de propunerile pentru Direcția Națională Anticorupție și Parchetul General, judecătoarea a atras atenția că politicul trebuie să stea departe de aceste proceduri.

”Nu cred că factorul politic trebuie să intervină în crearea unei proceduri.  Nu cred că a fost vreun an postdecembrist în care justiția să fie mai mult în prim-plan. Trebuia să avem stabilitate în sistemul judiciar, să aplicăm legilație nouă nu să ne cramponăm în niște proceduri făcute pe lângă lege. Factorul politic a fost cel care a destabilizat justiția în ultimul an calendaristic”, a spus fostul membru al CSM.

Premierul Victor Ponta a anunțat că va face în săptămâna aceasta propunerile pentru șefia DNA și a Parchetului General, asumându-și propuneri directe, fără procedură de concurs.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel