Alegeri parlamentare 2016. Prioritățile USR Caraș-Severin: Politicienii actuali se clasează peste lume

Filiala de la Caraș-Severin, a partidului Uniunea Salvați România și-a prezentat, oficial, candidații pentru Parlament și prioritățile pentru județ. Lansarea candidaților și a priorităților a avut loc la Reșita, în cadrul unei conferințe de presă. Miroslav Taşcu Stavre, candidat USR la Senat a declarat că politicienii actuali se clasează peste lume și vremuri.

Avem cel puţin trei priorităţi pentru Caraş-Severin. Aş începe cu transparenţa guvernării şi lupta anti-corupţie. Ceea ce ne propunem noi este să ducem proiectele până la capăt, vrem să fie transparenţă publică, iar pe site-uri să existe toate informaţiile, pentru ca cetăţeanul să le poată vedea. În momentul de faţă, sunt politicieni care se clasează, cumva, peste lume şi vremuri. După cum ne spunea profesoara mea, doamna Mihaela Miroiu, politicienii sunt prestatori de servicii politice şi lucrează în slujba cetăţeanului, în sensul în care noi votăm, nu avem timp să ne ocupăm de aceste lucruri şi trimitem în Parlament nişte oameni care, pe o perioadă limitată, să facă aceste lucruri în locul nostru, a afirmat Miroslav Taşcu Stavre, candidat USR la Senat.

O altă prioritate o reprezintă reindustrializarea, având în vedere că municipiul Reşiţa a fost o forţă europeană, începând cu sfârşitul secolului al XIX-lea, în perioada modernizării României şi a construcţiei ţării.

Din păcate, Reşiţa şi întreaga zonă se află, la această oră, în moarte clinică, dar se pot face multe lucruri pentru revitalizarea municipiului. Ca să dau doar un exemplu, mă gândesc la Bazinul Ruhr, care seamănă foarte mult cu zona noastră. Acolo, şi-au făcut un plan pentru o perioadă de 20 de ani, iar cu foarte mulţi bani europeni, cu pricepere şi răbdare, au făcut din Dortmund un oraş universitar viu, un oraş unde fostul Furnal 2 se vizitează, unde fosta fabrică a fost transformată într-un centru de conferinţe, unde se desfăşoară nenumărate evenimente culturale, fiind patrimoniu UNESCO. În zona fostului furnal a fost făcut un parc industrial, unde s-au concentrat foarte multe industrii creative. Fosta fabrică de bere a fost transformată într-un mall cultural şi aşa mai departe, a menţionat candidatul USR Caraş-Severin.

În opinia lui Miroslav Taşcu Stavre, pentru acest judeţ este nevoie de mai multă preocupare pentru o dezvoltare durabilă. El a adăugat că, dacă motorul reindustrializării este pornit toţi, oamenii plecaţi din ţară, temporar sau chiar definitiv, vor avea motive să se întoarcă acasă.

Potrivit candidatului USR, este nevoie de educaţie, de la cea primară, grădiniţe, până la cea universitară, iar Universitatea Eftimie Murgu din Reşiţa ar trebui să redevină un centru atractiv, pentru că are un specific clar, şi să ofere suportul pentru renaşterea municipiului şi a întregii regiuni, informează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel